<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 15-03-2016

Team Rynkeby expanderar med lag på Island

Team Rynkeby startar ett lag på Island efter sommaren. Därmed kommer alla sex länder att vara representerade på Nordens största välgörenhetscykellag nästa säsong.

Team Rynkeby expanderar från fem till sex länder. Det är nu fastlagt att Team Rynkeby Fondens Styrelsen har beslutat att etablera ett nytt lag på Island efter sommaren.

Detta gör att Team Rynkeby kommer att vara representerade i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna och Island när Nordens största välgörenhetscykelteam inleder sin 16:e säsong i den goda sakens tjänst.

- Island har länge varit med i spelet som det naturligaste landet för Team Rynkeby att fortsätta sin internationella tillväxt. Vi har arbetat målinriktat mot detta beslut sedan vi för 6 månader sedan blev kontaktade av en grupp islänningar som ville bana väg för ett lag i Island - och nu är timingen helt rätt för att ta steget dit, säger Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden.

Islänningar i lära
För att kunna sätta sig in i Team Rynkeby projektet har fyra islänningar fått plats i Team Rynkeby Ringe och Team Rynkeby Vordingborg. En av dem är Lárus Frans Guðmundsson som har blivit antagen som cyklist i Team Rynkeby Vordingborg.

- Det är redan en stor upplevelse att vara en del av Team Rynkeby och känna engagemanget som genomsyrar projektet. Vi har gjort många observationer och lärt oss många saker som kommer att gynna oss när vi startar upp projektet på Island. Under de kommande månaderna kommer det i stor grad att handla om att sprida budskapet om Team Rynkeby på Island så vi värmer upp potentiella deltagare och sponsorer, säger han.

Expanderar på fler platser
Team Rynkeby Island är inte det enda nya laget som kommer att startas upp i Team Rynkeby efter sommaren enligt Carl Erik Dalbøge. Det kommer förmodligen också att skapas nya team i Sverige, Finland och Norge.

- Det beror lite på var de sökande kommer ifrån, så det beslutet tar vi först senare under året, säger Carl Erik Dalbøge.

Om du vill vara en del av Team Rynkeby 2017, då kan du ansöka om en plats här.
 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram