<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 27-05-2016

Team Rynkeby expanderar med sex nya lag efter sommaren

Team Rynkeby göra plats för ytterligare 200 cyklister efter sommaren. Men för första gången på 10 år kommer det inte att startas nya team i Danmark.

Team Rynkeby skapar två nya lag i Sverige, två nya lag i Finland, ett nytt lag i Norge och ett nytt lag i Island efter sommaren.

Det har Team Rynkebys ledning just fastslagit.

Således växer Nordens största välgörenhets cykelteam från 38 till 44 lag till 2017, vilket skapar plats för totalt 1.750 cyklister och 450 servicedeltagare från hela Skandinavien.

- Idén att göra något bra för sig själva medan du gör något bra för andra, fortsätter att locka tusentals människor över hela Norden. Och när Team Rynkeby projektets välgörenhetsbudskap sprids över de nordiska länderna, ökar också intresset att delta, säger Carl Erik Dalbøge.

Till 2016-säsongen hade Team Rynkeby det största antalet sökande någonsin. Omkring 3000 personer ansökte om en plats på ett av lagen, vilket var sex procent högre än året innan.

Inga nya lag i Danmark
Medan Team Rynkeby startar nya lag i Sverige, Finland, Norge och Island, behåller Team Rynkeby sina 18 lag i Danmark och ett team på Färöarna.

- Vi har inga omedelbara planer på att inrätta flera lag på Färöarna. Samtidigt har vi vuxit varje år sedan 2007 i Danmark, och nu börjar vi utmanas av vår storlek. Förra året fick vi stöd från inte mindre än 4000 sponsorer enbart i Danmark, så det är självklart svårare att hitta nya sponsor pengar, säger Carl Erik Dalbøge, som dock inte förnekar att det kan komma att skapas flera lag i Danmark i framtiden.

- Det kan finnas utrymme för några fler, men nästa år ser vi hur saker och ting utvecklas, säger han.

Team Rynkeby Fonden har just nu bara namngivit två av de sex nya lagen - det är det nya laget på Island som helt enkelt kommer att kallas Team Rynkeby Island och ett lag i Sverige som kommer att heta Team Rynkeby Sjuhärad.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram