<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 22-05-2017

Team Rynkeby får ny huvudsponsor i tre länder 


Efter sommaren blir juicemärket God Morgon ny huvudsponsor för Team Rynkeby i Sverige, Norge och Finland. Team Rynkeby byter därför namn till ”Team Rynkeby - God Morgon” i dessa tre länder. Juicemärket God Morgon tar över finansieringen av Team Rynkeby Fondens aktiviteter i Sverige, Norge och Finland kommande projektår. Därmed har Team Rynkeby Fonden säkerställt ekonomin för att kunna fortsätta arbeta med att samla in pengar till svårt sjuka barn i dessa tre länder. Det berättar Carl Erik Dalbøge, direktör i Team Rynkeby Fonden.

- Det är väldigt, väldigt glädjande att vi tack vare sponsorskapet från God Morgon nu kan fortsätta vårt arbete för svårt sjuka barn i hela Norden. Sponsorskapet säkerställer ekonomin i Team Rynkeby Fonden och möjliggör att vi fortsättningsvis kan skänka alla insamlade medel oavkortat till de organisationer vi samarbetar med, säger Carl Erik Dalbøge. 


”Business as usual”
God Morgon tar över finansieringen av Team Rynkeby Fondens aktiviteter i Sverige, Norge och Finland från den danska juicetillverkaren Rynkeby Foods A/S. Det innebär samtidigt att välgörenhetscykellaget Team Rynkeby byter namn till ”Team Rynkeby - God Morgon”. Namnändringen gäller i Sverige, Norge och Finland. 

I Danmark, Färöarna och Island kommer det fortsättningsvis vara Rynkeby Foods A/S, som står för finansieringen av Team Rynkeby Fondens aktiviter och kommer därmed fortsatt att heta Team Rynkeby.

- I Sverige, Norge och Finland ändrar vi en aning på namnet, samt får en ny logotyp, men i övrigt är det ”business as usual”. Vi kommer fortsatt att arbeta som ett enhetligt välgörenhetscykellag under Team Rynkeby-namnet. Kläderna och cyklarna är fortsatt gula, vi kommer fortsätta cykla till Paris och vi kommer fortsätta att samla in pengar till svårt sjuka barn, säger Carl Erik Dalbøge.Skapar nya expansionsmöjligheter
Rynkeby Foods A/S och God Morgon blev båda uppköpta av den tyska juicekoncernen Eckes-Granini i fjol. Beslutet om att låta God Morgon ta över finansieringen av Team Rynkeby Fondens aktiviteter i Sverige, Norge och Finland blir också ett steg i uppköpet. 

Uppköpet har nämligen medfört en organisationsförändring, som gör att Rynkeby Foods A/S inte längre säljer sina produkter i hela Norden.

Varumärket Rynkeby placeras istället under Eckes-Graninis försäljningsbolag i varje land, medan Rynkeby Foods A/S framöver fortsättningsvis vill fokusera på den danska marknaden samt fungera som produktionsenhet till Eckes-Granini. Rynkeby Foods A/S kan därför inte längre finansiera Team Rynkeby Fondens projekt i hela Norden.

- I Team Rynkeby Fonden har vi arbetat med denna utmaning i flera månader och jag tror faktiskt att vi har skapat en otroligt stark franchise-modell, som inte enbart säkrar den framtida finansieringen i de nuvarande länderna, men som också öppnar upp projektet för framtida europeisk expansion. Det kommer bli väldigt spännande att se utvecklingen i projektet, säger Carl Erik Dalbøge.

Det är inte heller första gången som Team Rynkeby gör en namnförändring. När välgörenhetscykellaget först startades år 2002, gick det under namnet ”Team Rynke”. År 2008 bytte laget namn till det nuvarande Team Rynkeby.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram