<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2014

Team Rynkeby får ProTour-status

Team Rynkeby Fonden bekräftar nu att välgörenhets cykelloppet får Pro Tour-status och kommer at var på plats till start när det i helgen som kommer körs Flandern Runt.

Efter ett möte sent i går med Team Rynkeby Fondens direktör, Carl Erik Dalbøge, och presidenten för den internationelle Cykelunion (UCI), Brian Cookson, har UCI nu officiellt godkänt Team Rynkebys ansökning om att bli en del av ProTouren.

Godkännandet betyder att Team Rynkeby Pro Cycling – som laget nu officiellt heter – är försäkrade startplatser i alla stora cykellopp – inklusive Tour de France och Giro d'Italia. Den första stora ProTour uppgiften som Team Rynkeby blir dock Flandern Runt, som körs helgen.

- Vi har arbetat i strikt hemlighet med detta projekt i flera år, och därför är det en mycket stor nyhet att äntligen kunna bekräfta den senaste tidens spekulationer, säger Carl Erik Dalbøge i ett pressmeddelande.

Kontrakterar Sagan framför näsan på Riis
För att kunna nå status till ProTouren har Team Rynkeby varit tvungna att förstärka sin 1200-man starka trupp.

Bland annat har Team Rynkeby säkrat upp en underskrift från den 24-årige Slovaken Peter Sagan, som flera gånger under vintern varit i kontaktad av Bjarne Riis och Team Tinkoff-Saxo för den kommande säsongen.

- Peter (Sagan, red.) skiftar från Cannondale med ögonblicklig verkan och kommer att vara en del av det laget som kommer att delat i och kämpa om segern i Flandern i helgen, säger Carl Erik Dalbøge.

Utöver Peter Sagan består Team Rynkebys ProTour-manskap också av namn som Thor Hushovd, Matti Breschel, Sep Vanmarcke, Lars Løkke Rasmussen och Sylvain Chavanel. Dessutom är det en högst överraskande combacken av den 60-åriga svensken Bernt Johansson.

- Vi vill gärna vara kända som ProTourens mest innehållsrika lag som också har plats till cyklister som inte har vunnit något på över 20 år, säger Carl Erik Dalbøge.

Tour de Paris körs som normalt
Carl Erik Dalbøge men ar att den nya ProTour-statusen inte kommer att påverka Team Rynkebys välgörenhetsprojektet och cykelturen till Paris i nævneværdig grad.

- Tuoren får status som ett internt träningsprogram för de 1.200 cyklister som inte kommer att bli uttaga till Tour de France-truppen. Tour de Paris kommer att genomföras som normalt. Tempot blir dock uppskruvat lite och det nya ”Rynkebytempot” kommer att läggas mellan 40-44 km/t. En annan förändring till följd av ProTour satsningen att vi förväntar oss att cyklisterna har 12-15.000 km i benen innan turen till Paris, säger Carl Erik Dalbøge.

Alla premiär intäkter, som Team Rynkeby Pro Cycling kör in året, doneras oavkortat till Barncancerfonden.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram