<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-07-2015

Team Rynkeby fick ett rörande mottagande i Paris

Tusentals människor gav Team Rynkeby ett rörande och varmt mottagande när välgörenhetscykellaget avslutade årets cykeltur till Paris.

Den 7. etappen, Paris: Team Rynkeby fick en rörande avslutning på årets cykeltur till Paris till fördel för barn med cancer när välgörenhetsprojektets 1400 cyklister från Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna ankom till den franska huvudstaden på fredagen den 10 juli.

Tusentals anhöriga hade mött upp vid Invalidkyrkan där det rekordstora startfältet ankom i samlad flock efter sju dagar och runt 1300 kilometer i sadeln.

Ankomsten var kulminationen på nästan ett års förberedelse och tusentals av träningskilometer och massor av välgörenhetsaktiviteter – för många av deltagarna fick detta känslorna att storma.

- Deltagarna har arbetat hårt hela året och kämpat på för syftet med vår gemensamma kamp mot barncancern, och det är nu som alla verkligen förstår vad de har bidragit till. Det är överväldigande för alla, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige.

Det var mer än 7000 deltagare och anhöriga som firade avslutet av året resa till Paris på Place Vauban bakom Invalidkyrkan. Triumftåget startade i Paris nordöstra hörn där de 1400 cyklisterna samlades, därifrån cyklade alla tillsammans de sista 14 kilometrarna till Place Vauban eskorterad av fransk polis i ett långt gult fält som sträckte sig över två kilometer genom i den parisiska eftermiddagstrafiken.

- Det är första gången som vi lyckats samla alla cyklister på ett så bra sätt, och det är första gången som deltagarna verkligen märker hur stort det projekt är som de är en del av. Det är helt otroligt rörande att titta sig runt om kring och se alla människor från fem olika länder som under de senaste 10 månaderna har arbetat så hårt för samma sak, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige.

I morgon är det slut
Team Rynkeby teamen firade ankomsten till Paris på fredagskvällen och på lördagen återvände många av dem hem eller fortsätta på semester med sina familjer.

- För många deltagare blir det lite konstigt att vakna upp på morgonen och vara tvungen att få in de dagliga rutinerna igen. Cyklisterna var servade av 350 servicedeltagare den senaste veckan och de har inte behövt tänka på något annat än att trampa och ta hand om sin sömn. Det kommer utan tvekan att bli en lite speciell och tom känsla för många deltagare, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige.

Team Rynkeby lämnar över året insamlade medel för barncancer organisationer i Danmark, Sverige, Norge, Finland och Färöarna i september.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram