<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-04-2021

Team Rynkeby Fonden ökar säkerheten genom samarbete med MIPS


Från och med projektåret 2021 kommer alla deltagare i Team Rynkeby-projektet bära hjälmar med MIPSs säkerhetssystem. Detta som ytterligare ett steg i att arbeta för deltagarnas säkerhet på landsvägarna. 


Säkerhet är något som alltid prioriterats högt i Team Rynkeby-projektet. Nu tar man ett ännu ett steg längre och ingår ett samarbete med marknadsledande MIPS som arbetar med patenterade lösningar för hjälmsäkerhet.

- Vi har ett stort fokus på att alltid cykla så säkert som möjligt, och försöker därmed också jobba med den nya säkerhetsteknik som tas fram. MIPS-hjälmar har ett säkerhetssystem som är konstruerat just för att ge extra skydd vid en eventuell olycka. Därför känns det självklart för oss att välja det som är bäst på marknaden inom trafiksäkerhet, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager på Team Rynkeby - God Morgon Sverige. Så funkar MIPS
Ett snett islag skapar en rotationsrörelse och rotationskrafter, en typ av krafter som forskningen har visat att hjärnan är mycket känslig för. Vid ett snett islag kan rotationskrafterna överföras till hjärnan och ge svåra skador. MIPS BPS kan minska rotationsrörelsen och därmed risken för hjärnskada.- På MIPS har vi en vision om att rädda så många liv som möjligt, så för oss blir detta en perfekt kombination av att bidra till säkerheten för Team Rynkebys cyklister samtidigt som vi stöttar kampen mot barncancer, säger Fredrik Kjellberg, CMO på Mips.

MIPS har valt att sponsra Team Rynkeby Fonden på ett värde av 150 000 - 200 000 kronor, där de har valt att stå för licenskostnaden och därmed erbjuda ett lägre pris till projektet. 

- Mips är marknadsledande inom lösningar för rotationsskydd och arbetar med ett stort antal av de ledande hjälmvarumärkena. Bolaget marknadsför patenterade lösningar för hjälmsäkerhet baserat på mer än 20 års forskning, berättar Fredrik Kjellberg och fortsätter;

- Rotationsrörelser är en kombination av rotationsenergi och rotationskrafter. Denna rotationsrörelse resulterar i skjuvning och/eller töjning av vävnaden i hjärnan och ökar risken för hjärnskador vid sneda islag. Huvudkomponenten i Mips säkerhetssystem är Mips lågfriktionsskikt, vilket är designat att imitera hjärnans egna skyddssystem och möjliggör en relativ rörelse mellan huvudet och hjälmen, berättar Fredrik Kjellberg. MIPS har även en app som tillsammans med Team Rynkeby - God Morgon kommer att utbilda deltagarna i vad MIPS är och gör.  

Årliga cykelturen
Den årliga cykelturen som genomförs som en manifestation för barn med svåra sjukdomar genomförs mellan den 10e och 17e juli 2021. Exakt vilka rutter som kommer att göras är ännu inte beslutat.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram