<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 13-03-2020

Team Rynkeby-Fonden ställer in alla aktiviteter under 14 dagar

Då Folkhälsomyndigheten konstaterat en höjd risknivå av spridningen av coronaviruset covid-19, med mycket hög risk för samhällsspridning i Sverige, har Team Rynkeby-Fonden valt att följa myndigheternas rekommendationer. Detta innebär att välgörenhetscykelteamet ställer in samtliga aktiviteter fram till den 29e mars 2020.

I veckan har flera länder vidtagit drastiska åtgärder för att förhindra och minska spridningen av viruset. I Sverige har regeringen tillfälligt förbjudit sammankomster med över 500 personer och i Danmark har hela den offentliga sektorn stängts ner i 14 dagar. Barncancerfonden ställer in Spin of Hope och gymkedjan Sats stänger sina anläggningar för att bidra till att få kontroll på situationen.

Därför tar Team Rynkeby-Fonden beslutet att ställa in eller skjuta fram samtliga event, interna och externa evenemang - gemensamma träningar och insamlingsaktiviteter - i Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz från fredag 13 mars och preliminärt till söndag 29 mars 2020.

- Vi måste stå tillsammans genom att vara isär de kommande veckorna. Det är det bästa sättet vi kan bidra till att minska och hindra spridningen av covid-19. Team Rynkeby Fonden följer utvecklingen och rekommendationerna från de lokala hälsomyndigheterna och vi har informerat alla våra lag att stänga av all verksamhet, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby-Fonden.

Team Rynkeby Fonden kommer inte att sätta igång någon verksamhet förrän stiftelsens styrelse har gett ett formellt besked till alla länder.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram