<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-12-2017

Team Rynkeby Fondens nya ordförande har djup respekt för deltagarnas stora arbete

Team Rynkeby Fondens nya ordförande, Peter Frank Andersen, är djupt imponerad av vad Team Rynkeby - God Morgons deltagare har byggt upp under åren - och han ser fram emot att bli en del av laget.

- Cyklar du? Det lät som den naturligaste frågan i världen när Rynkeby Foods nya VD, Peter Frank Andersen satt på anställningsintervju hos Rynkeby Food´s tyska ägare, Eckes-Granini.

Det gör inte den 48-årige VDn, men han kommer snart att göra det.

Som ny VD för Rynkeby Foods så får han även automatiskt posten som ordförande i Team Rynkeby Fonden - och självklart måste han då också dra på sig den gula cykeltröjan och cykla till Paris.

- Jag känner att jag har kommit till en organisation där cykling har en stor plats. Inte bara i fabriken i Ringe, men ända ner till Eckes-Graninis huvudkontor i Frankfurt, där Team Rynkeby deltagarnas enorma arbete för barn med allvarlig sjukdom är av stor betydelse. Det finns en enorm stolthet och ödmjukhet att få vara en del av ett projekt som har så mycket bra att tillföra, säger Peter Frank Andersen, som har blivit antagen som cyklist i Team Rynkeby Ringe som i år består av nästan 90 cyklister och 25 servicedeltagare - främst anställda från Rynkeby Foods.

Barnen som stor motivation
Den nya Rynkeby-direktören ser fram emot att få involvera sig i projektet.

- Jag ser fram emot att få sätta mig på cykeln, komma i bättre form och få lära känna mina nya kollegor och lagkamrater. Jag har pratat med många nuvarande och även tidigare deltagare i Team Rynkeby och jag märker att detta projekt skapar ett unikt förhållande mellan deltagarna - jag ser fram emot att bli en del av det, säger han.

- Det gläder mig mycket att få göra en insats och hjälpa till och samla in riktigt mycket pengar i Team Rynkeby för att kunna hjälpa barn och familjer som har behov av hjälp och hoppas att Team Rynkeby kan göra det. Det är en stor personlig motivation för mig, fortsätter Peter Frank Andersen, som själv är pappa till tre barn i åldern 12-18 år.

Vill värna om Team Rynkeby Fonden
Peter Frank Andersen tar över jobbet som VD för Rynkeby Foods och ordförande i Team Rynkeby Fonden, efter Jørgen Dirksen, som avgick den 30 november efter 17 år i spetsen för Rynkeby Foods och 15 år i Team Rynkeby-projektet.

- Jag har djup respekt för det arbete som har skapats genom åren och jag håller helt med Jørgen Dirksen när han säger att vi aldrig får kompromissa med projektets grundläggande värden. Team Rynkeby är något unikt, och vi ska ta hand om den fortsatta utvecklingen av projektet, säger Peter Frank Andersen.

Team Rynkeby – God Morgon cyklar till Paris för 17: e gången från 30 juni till 7 juli 2018.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram