<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 06-10-2018

Team Rynkeby - God Morgon donerar 34,9 miljoner och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon donerar 34,9 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slår därmed historiskt rekord och blir Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när insamlingsbeloppet offentliggjordes och checken lämnades över till Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden idag. 


Applåder och dånande jubel utbröt på Stortorget i Malmö, när Team Rynkeby - God Morgon för första gången offentliggjorde och lämnade över den rekordstora checken. Summan 34 935 752 SEK prydde den stora, gula check som räcktes över till Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden. 


- Deltagarna har lagt ner hjärta och själ i detta projektet - och engagemanget visar resultat, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige. Jag vill rikta ett innerligt tack till alla som under året lagt oändliga timmar på att samla in pengar och sprida kunskap om barncancer. Inte minst vill jag tacka alla generösa företag, privatpersoner och barn i TRGM Skolloppet som alla bidragit till den donationssumma som står på checken här idag.


Historiskt rekord
Under 2017 samlade Team Rynkeby totalt in 8,8 miljoner euro, varav 26,7 miljoner SEK gick till
Barncancerfonden i Sverige. Året därinnan slutade insamlingsbeloppet på 18,9 miljoner kronor. Det är en stadig ökning, som gör att fler livsviktiga forskningsprojekt kommer kunna finansieras genom Barncancerfonden. På plats som konferencier under dagen fanns Isak Thern, som själv drabbades av en hjärntumör som 16-åring. Han var mycket rörd när summan offentliggjordes. - Det känns fantastiskt att vara på plats i Malmö denna dag, då denna rekordcheck lämnas över till Barncancerfonden. Det känns otroligt fint att så många människor lägger ner så mycket tid och hjärta i att bidra till kampen mot barncancer. Särskilt viktigt känns det att pengarna kommer att användas för att finansiera forskning gällande sena komplikationer och klinisk forskning, berättar Isak Thern och fortsätter;

- Allt fler barn överlever cancer idag, men väldigt många får svåra biverkningar av behandlingarna. Därför behövs det ännu mer forskning, för att få fram bättre och mer skonsamma behandlingar, för att fler barn inte bara ska överleva, utan också få ett värdigt liv efteråt. Jag själv drabbades av en förvärvad hjärnskada efter min cancer, så jag förstår verkligen hur otroligt viktiga de här pengarna är.Två modiga mottagare
Efter att checken fått vandra runt hela paraden, över huvudet på samtliga deltagare lämnades checken över till två, små modiga mottagare på scenen. Där stod Hana och Elin, båda 7 år gamla, som själva drabbats av cancer. De möttes av stora applåder innan de slutligen fick äran att vara de som lämnade över checken till Barncancerfondens representant. 


- Jag vet inte om jag är mest tacksam som generalsekreterare för Barncancerfonden eller som mamma till ett barn som drabbats av cancer, säger Isabelle Ducellier, generalsekreterare på Barncancerfonden, strax efter att hon rivit av presentpappret som täckt den stora checken. Det är helt fantastiskt att så många människor har bidragit till att samla in de här pengarna, som kommer att gå till livsviktig forskning. Idag överlever 80 % av alla barn som drabbas av cancer - men det ska givetvis var 100 % som överlever.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram