<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 25-09-2021

Team Rynkeby - God Morgon donerar 35 miljoner till sjuka barn


Sommarens inställda cykeltur till Paris har inte hindrat Team Rynkeby – God Morgon från att nå ett nytt, stort insamlingsresultat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden. Under lördagen lämnades checken äntligen över till mottagarna. Projektåret 2021 har minst sagt varit ett speciellt år på många sätt. Till följd av rådande pandemi har insamlingsevenemang ställts in och många företag har jobbat i motvind, vilket givetvis också påverkar välgörenhetsorganisationer. 480 svenska motionscyklister och 110 funktionärer skulle ha varit med på cykellaget Team Rynkeby – God Morgons tur till Paris i somras. Men som så många andra evenemang blev turen inställd på grund av coronapandemin.- Vi ställde aldrig in, vi ställde om. Detta har inneburit logistiska förändringar och mycket kreativitet, men det har på många sätt ändå varit ett framgångsrikt år. Inte minst har vi syns på våra svenska landsvägar mer än någonsin, vilket inneburit stor medial uppmärksamhet. Vi har hittat alternativa insamlingsvägar och tack vare fortsatt stort engagemang från deltagarna, har vi trots pandemitider lyckats samla in en stor summa pengar, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige. 


Totalt överlämnades en donation på 35 009 871 kronor, varav 28 989 193 gick till Barncancerfonden och 6 020 678 till Barnhjärnfonden.

- Resultatet är över all förväntan. Deltagarna har arbetat under särskilt svåra villkor i år, med social distansering och ett pressat näringsliv. Därför har vi också varit tvungna att ställa in och lägga om flera av de planlagda insamlingsaktiviteterna. Att vi lyckats samla in så mycket pengar ändå är ett bevis på det stora engagemang som genomsyrar projektet, säger Paul Chronqvist Svensson.

Pengar till livsviktig forskning
Den största delen av pengarna som Team Rynkeby – God Morgon har samlat in i Sverige går till Barncancerfonden, som i år tar emot 28 989 193 kronor från välgörenhetscykellaget. Förutom att pengarna går till forskning som ska möjliggöra att fler barn överlever cancer, kommer de även bland annat gå till stöd till drabbade familjer samt forskning för barncanceröverlevare med syfte att minska komplikationerna efter barncancer.

Skolloppet
Team Rynkebys insamlingsarbete har försvårats eftersom det har varit svårt att genomföra flera av de insamlingsaktiviteter som normalt bidrar till en stor del av det totala resultatet.

Bland annat har det varit nödvändigt att ändra konceptet för Team Rynkeby – God Morgons skollopp, ett evenemang som har genererat pengar till Barnhjärnfonden för andra året i år. Totalt har Barnhjärnfonden mottagit över 11 miljoner kronor av välgörenhetsprojeket, varav 6 miljoner under 2021. Stort engagemang
När man pratar om Team Rynkeby - God Morgon nämns ofta cyklingen eller de gulklädda deltagarna som under våren synts rulla på de svenska landsvägarna. Men vad många inte tänker på, är de många timmar av insamlingsarbete som deltagarna lägger sin tid på mellan cykelpassen.


- Det enorma engagemang som både deltagare, sponsorer, skolelever och givare visar har gjort Team Rynkeby – God Morgon till det framgångsrika välgörenhetsprojekt som det är idag. De flesta söker till laget just för att man bidrar i kampen mot barncancer. Att man samtidigt antar en fysisk utmaning och får träffa många nya vänner är andra viktiga aspekter, som gör att många deltagare fortsätter att delta år efter år, för att de tycker det är fantastiskt roligt, avslutar Paul Chronqvist-Svensson.


9,74 miljoner euro
Förutom Sverige har Team Rynkeby Fonden även samlat in pengar i Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Totalt donerar välgörenhetscykellaget 9 741 678 euro till svårt sjuka barn. Det är hela elva procent mer än föregående årets insamling. 
Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram