Team Rynkeby - God Morgon lägger ner cykelresa till Paris – satsar istället på virtuell cykling
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2019

Team Rynkeby - God Morgon lägger ner cykelresa till Paris – satsar istället på virtuell cykling

Team Rynkeby - God Morgons årliga cykelresa till Paris kommer att ske virtuellt framöver. Tanken är att välgörenhetscykellaget ska nå ut till en större och mer global målgrupp.

Nästa sommar cyklar Team Rynkeby - God Morgons gulklädda välgörenhetskaravan till Paris för sista gången – i varje fall på det sätt som cykellaget har gjort varje sommar sedan 2002.

Framöver ska den årliga cykelresan till Paris göras virtuellt.

Det står klart, efter att Team Rynkeby Fondens styrelse vidtagit en ny digital strategi som ska omvandla Team Rynkeby - God Morgon till ett internationellt e-sport-cykellag.

Det berättar Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge.

- E-sport och virtuell cykling växer snabbt i Europa och Nordamerika just nu och marknaden kommer bli ännu större de kommande åren. E-sporten ger oss möjlighet att utveckla våra aktiviteter till en global publik utan att bara begränsad av var deltagarna fysiskt befinner sig. Därför har vi beslutat att flytta Team Rynkeby - God Morgons nuvarande aktiviteter till cyberspace och etablera oss som ett rent e-sport-cykellag, säger Carl Erik Dalbøge.

Fokus på klimatmålen
Det digitala skiftet betyder bland annat att Team Rynkeby - God Morgons välgörenhetscyklister kan genomföra resan till Paris utan att lämna sitt hem i fortsättningen.

Cyklisterna monterar bara sin tävlingscykel i en så kallad “hometrainer” som kopplas till internet. Sen kan laget cykla genom ett datoranimerat landskap via en tv-skärm till Paris tillsammans med lagkamrater från hela världen.

- Grafiken flyter ju på lite bättre i det verkliga livet, men annars kan jag bara se fördelar med att resan görs på det här sättet framöver. Det blir bland annat markant billigare och säkrare för deltagarna att vara med. Dessutom minskar vi vårt klimatavtryck och vår resursförbrukning, vilket skapar ett större ansvarstagande kring vårt projekt. Förändringen går i linje med FN:s 17 globala mål för hållbar utveckling, säger Carl Erik Dalbøge.

Fyrdubblar deltagarantalet
Enligt Team Rynkeby Fondens direktör kommer välgörenhetscykellaget att fyrdubbla antalet cyklister i och med övergången från fysiskt cykellag till e-sport-cykellag.

- Just nu är antalet användbara hotell det största hindret för Team Rynkeby - God Morgons internationella expansion. Genom att deltagarna gör resan i sitt eget hem förväntar vi oss att kunna göra plats för omkring 8 000 cyklister redan 2021 och kanske det dubbla året efter, säger han.

Om du kan tänka dig att delta i Team Rynkeby - God Morgons allra sista fysiska cykelresa till Paris nästa sommar är det nu öppet för ansökningar på Team Rynkeby -God Morgons webbsida.

Photos: Zwift.com

Tillbaka

Team Rynkeby - God Morgon News

Häng med lagen bakom kulisserna på träningar, evenemang och följ med under Tour de Paris.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram