<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2020

Team Rynkeby-grundare chockerar - turen till Paris ägde aldrig rum

Medan alla trodde att Team Rynkeby rullade längst med de europeiska landsvägarna, bland idylliska byar och genom dalar, var sanningen egentligen någonting helt annat. Faktum är, att allt deltagarna gjorde, var att i lugn takt cykla till ett sommarhus i all hemlighet. Detta avslöjande uppmärksammades i en stor intervju med Knud Vilstrup, grundaren av Team Rynkeby.

- Ingen av oss var i form för att cykla hela vägen till Paris. Historien om den årliga resan till Paris var ett skämt, som eskalerade och gick alldeles för långt.

Så uttalar sig Knud Vilstrup, grundaren av Team Rynkeby, i en omfattande intervju i den danska dagstidningen Fyens Stiftstidende.

Enligt den tidigare anställde på Rynkeby Foods, var allt de ursprungliga Team Rynkeby-cyklisterna gjorde, var att klicka i pedalerna på torget i Ringe och cykla iväg, där de under stående ovationer blev påhejade av nära och kära.

Men istället för att cykla de 1200 km till Paris, valde de 11 cyklisterna att istället, i all hemlighet, cykla 50 km i lugn takt norrut mot Hasmark Strand på norra Fyn. I ett sommarhus spenderade de hela veckan med att spela kort, roa sig och spendera dagarna på stranden, berättar Knud Vilstrup till tidningen.

Deltagarna i det ursprungliga Team Rynkeby-laget hade inga som helst avsikter att lura eller såra någon, understryker han.- Du vet, du har bara tre veckors semester och en väldans massa åtaganden. Och tro mig, det var ofantligt mycket enklare att övertyga frugan att jag skulle spendera veckan med att cykla till Paris för en god gärning, än att få hennes tillstånd till att spendera en hel vecka med mina vänner i ett sommarhus, förklarar Knud Vilstrup.

Sex år av lögner

Resorna till sommarhuset fortsatte under hela sex års tid, mellan perioden 2002-2007. Under denna perioden, hade Team Rynkeby vuxit sig så stort, att det var svårt att bibehålla hemligheten.- Det var väldigt roligt, så länge vi lyckades passera under radarn och ingen visste var vi höll hus. Vi klippte in oss själva i fotografier från Paris, samtidigt som vi befann oss i sommarhuset vid Hasmark Strand. Vi berättade även för media hur kämpigt vi hade det och hur öm man var i baken efter många trampade mil.

Men plötsligt ville ett stort antal kända personer ansluta sig till projektet och cykla till Paris. Från det ögonblicket, blev det allt svårare att fortsätta iscensätta resan till Paris.  

Under 2008 beslutade sig vännerna för att det inte fanns något annat sätt, än att faktiskt ta sig an resan till Paris - denna gång utan Knud Vilstrup.- Vid denna tidpunkten litade min fru blint på att jag cyklat ner till Paris sex gånger. Därför kunde jag med gott samvete ansluta till serviceteamet, medan de andra galningarna trampade som bara den ner mot Paris, berättar han.


Chockerande nyheter

Team Rynkeby Fondens VD, Carl Erik Dalbøge, är djupt chockerad över nyheten.

- Jag hade absolut ingen aning. Denna informationen är helt ny för mig, och den kastar en mörk skugga över hela vårt projekt. Under nästan 20 år har vi berättat den fantastiska historien om hur Team Rynkeby-projektet kom till, och nu visar det sig att hela berättelsen är en stor lögn. Jag vet inte vad jag ska säga, jag är i chock, säger Carl Erik Dalbøge. VDn för Team Rynkeby Fonden önskar inte besvara några frågor gällande det stundande 20-årsjubileumet som planerats att arrangeras kommande år, förrän han diskuterat den nya informationen med Team Rynkeby Fondens styrelse.

 


Privat foto: Det dåliga samvetet skiner igenom när cykelvännerna poserar framför sommarhuset. Här ses sällskapet inklippta framför Eiffeltornet.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram