<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 11-07-2021

Team Rynkeby hyllas med miniatyrlag på Legoland

20 års arbete för svårt sjuka barn har inte gått obemärkt förbi. Team Rynkeby har nu fått en mycket speciell plats i hjärtat av Legoland.

I 20 år har Team Rynkebys gulklädda cyklister cyklat längst med Europas landsvägar. Något som blir mer och mer uppmärksammat av allmänheten. På grund av coronapandemin, har samtliga lag behövt cykla inrikes. Men det finns ett land som har öppnat portarna för välgörenhetscykelprojektet - nämligen Legoland.

Numera finns Team Rynkeby att skåda i Miniland i Legoland, en av de mest berömda attraktionerna på nöjesfältet, där man bland annat kan se berömda byggnader, huvudstäder och småbyar. Team Rynkeby har fått plats i Legoland med anledning av välgörenhetscykellagets 20-årsjubileum, berättar Christian Woller, direktör på Legoland.


 

- Vi vill gärna uppmärksamma Team Rynkebys imponerande arbete för svårt sjuka barn och deras familjer, med denna lilla markeringar i hjärtat av Legoland. Och även om lagen inte kan åka till Paris, så kan de ändå ta sig mot Paris i legovärlden. Vi hoppas att våra gäster uppmärksammar vår gest till välgörenhetsprojektet, säger Christian Woller, direktör på Legoland.


 

 

Stor ära för Team Rynkeby
Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige ser hyllningen en stor ära och ett tecken på att projektet under sina 20 år verkligen har blivit ett uppmärksammat projekt.

- Det är fantastiskt att vi lyckats skapa ett projekt som tas på sånt allvar, som ett stort projekt som verkligen gör skillnad. Det är otroligt hedrande för alla som varit med i projektet, och som kämpat för att etablera projektet bland allmänheten. Vi har under 20 år kämpat för att samla in mesta möjliga belopp till välgörenhetsorganisationer, vilket även andra organisationer nu uppmärksammar.

Team Rynkeby grundades 2002 och har genom åren samlat in över en halv miljard danska kronor till organ som på olika sätt stöttar svårt sjuka barn. I Sverige har projektet samlat in över 200 miljoner kronor till Barncancerfonden och 11 miljoner till Barnhjärnfonden, genom Team Rynkeby Skolloppet. 


 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram