<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 25-08-2014

Team Rynkeby kapten sätter imponerande världsrekord

Team Rynkeby Vordingborgs lagkapten Christian Krause kortade världsrekordet med hela 14 timmar och 17 minuter när han korsade Tyskland förra helgen.

Det var en utmattad Christian Krause som i går eftermiddag kunde hyllas på den tysk-polska gränsen för ett imponerande världsrekord.

Team Rynkeby Vordingborgs lagkapten behövde bara spendera 31 timmar och 37 minuter i sadels för att cykla de 764 km tvärs över Tyskland. Med den tiden kortade han det gamla världsrekordet med hela 14 timmar och 17 minuter.

Christian Krause kan således - när rekordet officiellt godkänd av Ultra Marathon Cycling Association (UMCA) inom de närmaste veckorna kalla sig den nya världsrekordhållaren att snabbast korsa Tyskland.

- Det gick precis som jag hade hoppats men jag hade också otrolig tur med vinden. Efter Kasselbackarna hade jag bra medvind hela vägen till mållinjen. Detta innebar att efter en relativt lugn start där jag inte behövde ta ut mig så kunde jag lägga lite extra kraft när jag närmade mig slutet.

- Den sista 200 km gav jag allt jag hade i mig och var ofta mellan 48 och 52 km/t säger Christian Krause som tror att rekordet kommer att stå under en tid.

- Rekordet kan givetvis slås men ska man slå det så får man köra hårt.

Fem minuters sömn på vägen
Christian Krause bara av cykeln en handfull gånger men efter ett dygns cykling övermannades han av trötthet och var tvungen att få lite sömn. Totalt blev det 12 minuters vila och fem minuter av sömn och sedan var det tillbaka på cykeln.

- Idag är jag lite stel i ansiktet men kroppen känns förvånansvärt bra säger Christian Krause som inte var speciellt medtagen då han anlände till Danmark tidigt på morgonen för att gå till jobbet några timmar senare.

Christian Krause är dessutom UMCA World Record innehavare av resan tvärs över Danmark. Under 2012 körde han från Padborg till Skagen på 11 timmarna och 42 minuter.

Se fler bilder på Team Krause Facebook-sida.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram