<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 27-11-2015

Team Rynkeby lanserar stort skollopp

Team Rynkeby lanserar ett nytt årligt motions- och välgörenhetslopp för de svenska skoleleverna. Loppet heter Team Rynkeby Skolloppet och kommer att hållas fredagen innan påskhelgen.

Temat är ”barn springer för barn” när välgörenhetscyklelaget Team Rynkeby lanserar ett nytt årligt motions-och välgörenhetslopp för eleverna på landets skolor.

Loppet heter ”Team Rynkeby Skolloppet” och genomförs fredagen den 18 mars 2016 – fredagen innan skolorna går på påsklov.

- Team Rynkeby Skolloppet är ett lopp där eleverna inte bara ska göra något gott för sig själv- de ska också gör något gott för andra. Eleverna kommer själva att vara med och samla in pengar till Barncancerfonden genom att springa så långt som möjligt, säger Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Fonden i Sverige.

Innan loppet ska eleverna ingå en överenskommelse med deras familjer och vänner där de ger ett litet belopp per varv eleven springer i samband med loppet. Alla pengar går oavkortat till Barncancerfonden.

Stor succé i Danmark
Team Rynkeby Skolloppet hålls i Sverige efter en dansk modell, loppet genomfördes för första gången i Danmark föregående år med ett deltagande med inte mindre än 34 000 barn fördelade på 100 skolor.

- Team Rynkeby Skollopppet blev en överväldigande succé i Danmark när de lanserades för första gången 2015. Skolorna vill gärna införa mera fysiska aktiviteter för eleverna och eleverna vill mycket gärna vara med och göra en skillnad för andra barn, säger Paul Chronqvist-Svensson och fortsätter:

- Dessutom är det lätt för skolorna att delta då vi levererar ett helt färdigt koncept som man mycket enkelt kan rulla ut på skolorna, där det lokala Team Rynkeby laget kommer att stå för det mesta arbetet bakom loppet.

Det handlar om att vara med
Team Rynkeby Skolloppet samlade in totalt 6,2 millioner DKK till Børnecancerfonden 2015, men projektet handlar trots det inte om hur stor summa vi kan donera, poängterar Paul Chronqvist-Svensson.

- Det är viktigt att understryka att Team Rynkeby skolloppet inte är en tävling om vilken elev, klass eller skola som kan samla in mest pengar. Team Rynkeby Skolloppet handlar om att lära eleverna att de i gemenskap med ett stort antal andra elever från hela landet kan vara med och göra skillnad för barn med cancer, säger han.

Team Rynkeby Skolloppet genomförs i både Danmark och Sverige den 18 mars 2016. Det är gratis att delta och vi har i år plats till 20 000 deltagare på Team Rynkeby Skolloppet i Sverige, skolorna ska ha anmält sig senast den 5 februari 2016.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram