<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 18-02-2014

Team Rynkeby på besök hos Bianchi

De första Team Rynkeby cyklarna är klara för leverans. Team Rynkeby var i Italien på besök för att säkra upp årets leverans.

925 gula Team Rynkeby-cyklar står nu uppställda på Bianchis fabrik i Treviglio lite utanför Milano i Italien.

I fredags drog Carl Erik Dalbøge Team Director for Team Rynkeby och Christian Krause, Team Manager för Team Rynkeby Vordingborg till Italien för att överblicka att leveransen av årets Team Rynkeby cyklar håller tidsschemat.

De första cyklarna som ska levereras är cyklar till Team Camberra och Team Färöarna. Och de håller tidsplanen och kommer att skeppas i slutet på veckan som kommer.

För Carl Erik Dalbøge handlade först och främst besöket hos Bianchi om att klargöra de lever upp till de förväntningarna som finns på cyklarna som ska levereras.

- I samarbete med Bianchi har vi fullt fokus på att de cykler som levereras till Team Rynkeby cyklisterna den 1. April lever upp till det kontrakt vi har ingått. Efter besöket känner vi oss överbevisade om det råder full kontroll säger Carl Erik Dalbøge.

Genomgång från a till ö
Christian Krause som deltog på besöket som teknisk konsulent för Team Rynkeby gick igenom cyklarna minutiöst tillsammans med en italiensk tekniker.

- Cykeln har fått en ny design i förhållande till 2013-modellen, och det er bra då det betyder att vi får en cykel med lite bättre detaljer än tidigare säger Christian Krause som er känd för sin närmst groteska grundlighet när det kommer till cyklar.

- Bland annat har Bianchi förberett körställningen med att höja kronröret en smula och gjort styrstammen rak istället för att ha den lätt uppåtvinklat. Det betyder att cyklisten inte behöver höja körställningen som har blivit mer komfortabel med högre kronrör säger Christian Krause som samtidigt diskuterar montering av styren och växelgrepp med italienarna.

- Vi har i samförstånd kommit fram till en lösning där vi monterar växelgreppen mer vågrätt i förhållande till varandra vilket kommer att ge cyklisten en behagligare körställning då de till större delen av tiden har händerna på övre delen av styret när de cyklar, säger Christian Krause

Han kunde också notera en liten nyskapande förändring på carbonramen.

- Bianchi har valt att placera bakbromskabeln indragen i högra sidan av kronröret. Normalt går den on på vänstra sidan. Det skulle ge mindre oljud när vi kör på ojämnt underlag säger Christian Krause.

Nöjd med cykeln
Allt som allt så var den erfarna Team managern tillfredställd med vad han såg hos Bianchi

- Vi har justerat några småsaker i förhållande till hur cyklarna monteras, det är min fulla övertygelse att Bianchi har styr på leveransen säger Christian Krause.

Det är tredje året i rad som Team Rynkeby kör på Bianchi cyklar. Cyklarna levereras till alla de 26 teamen innan den 1 april.

 

 

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram