<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 21-01-2016

Team Rynkeby Skollopet rundar 2500 anmälningar

Mer än 2500 elever har hittills anmält sig till Team Rynkeby Skolloppet som är en helt ny satsning för Team Rynkeby i Sverige, loppet äger rum i skolor över hela landet fredagen före påskhelgen.

Barncancerfonden får stöd från mer än 2500 skolbarn när Team Rynkeby Skolloppet hålls på skolor över hela landet fredagen 18 mars, 2016 - fredagen före påskhelgen.

Hos Team Rynkeby Fonden som ligger bakom skolloppet så är Country Managern Paul Chronqvist Svensson överväldigad av stödet från skolorna.

- Det är fantastiskt att lärarna och barnen vill engagera sig i kampen mot barncancer tillsammans med oss ​​- och det finns fortfarande 14 dagar kvar att anmäla sig, så vi kan bli ännu mer, säger Paul Chronqvist Svensson och fortsätter:

- Utöver att eleverna ska göra något bra för sig själva kommer de också att göra något bra för andra som är ett av huvudmålen för Team Rynkeby Skolloppet. Loppet kommer också att göra så varje elev kommer att uppleva att de är en del av en stor gemenskap som bidrar till att göra en verklig skillnad för barn med cancer - det är därför viktigt att så många skolor som möjligt backar upp och anmäler sig, säger han.

50-procentig ökning
Det är första gången som Team Rynkeby Skolloppet genomförs i Sverige-föregående år genomfördes loppet i Danmark där 34.000 elever i 100 skolor deltog och i år räknar Team Rynkeby med en ökning på mer än 50 procent totalt i Norden.

- Responsen från skolorna har varit mycket positiv. Skolornas vill gärna engagera sig i det omgivande samhället och bidra till att motivera eleverna att träna mer - och genom Team Rynkeby Skolloppet får de ett koncept som är lätt att använda och inte kräver så mycket det enskilda lärarteamet, säger Paul Chronqvist Svensson.

Det är gratis för skolor att delta i Team Rynkeby Skolloppet, och alla pengar som samlas in kommer att doneras oavkortat till Barncancerfonden.

Registrering till loppet måste ske senast 5 februari 2016 på Team Rynkeby hemsida.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram