<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 29-11-2013

Team Rynkeby strävar efter att slå rekord i Sverige

Team Rynkeby rider på en våg av framgång i Sverige efter förra säsongens rekord donation till Barncancerfonden. Men kan Team Rynkeby Sverige överträffa sig själva i år igen?

Med en check på över 8,6 miljoner kronor till Barncancerfonden fick Team Rynkeby sin största insamling någonsin i Sverige under föregående säsong.

Det belopp som donerades var mer än fyra gånger så stor som året innan och det sätter naturligtvis Team Rynkebys nya svenska country manager Paul Chronqvist-Svensson, under en press.

- Team Rynkeby har en god tradition att slå insamlings rekord varje år, och det kommer att bli en inspirerande utmaning att slå det fantastiska resultatet som lagen levererade förra säsongen, säger Paul Chronqvist-Svensson.

Rider på en våg
År 2013 stod Paul i spetsen för Team Rynkebys lokala team i Helsingborg, men nu är han ansvarig för alla de sex lagen i Sverige - ett ansvar han trivs med

- Vi har kommit i gång helt fantastisk med säsongen 2014 - inte minst med sponsrings arbetet. Jag känner att vi rider vidare på vågen från förra säsongen där Team Rynkeby verkligen blev ett känt projekt för den svenska allmänheten, säger han och fortsätter:

- Vi lyckades verkligen att tränga igenom med budskapet om hur bra det är att göra något bra för sig själva samtidigt som du gör något bra för andra. Budskapet är något många svenska företag kan spegla sig i och vill vara en del av och därför fick vi också så stort genomslag med insamling under 2013, säger Paul Chronqvist-Svensson.

En internationell kamp
Country managern kommer inte att göra vad som helst för att slå rekordet från 2013. Pauls arbete under 2014 är till stor del att säkerställa Team Rynkebys arbete för att fortsätta att rida på den positiva vågen och skapa ett stadigt fundament att bygga projektet kring.- Vi ska inte blåsa in luft i ballongen för att skapa kortsiktiga framgångar. Vi kommer att göra detta fantastiska projekt till en stark internationell välgörenhetsrörelse med en stark svenskt förankring - nu och för kommande år.

- Det gör vi bland annat genom att skapa en ram inom vilken alla deltagare är medvetna om att de är en del av en större helhet - en helhet som kämpar en internationell kamp mot barncancer, säger han.

230 svenska cyklister
I sommar är det 13 gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer och det är den fjärde gången som Team Rynkeby har lag med från Sverige. 2013 bidrog Team Rynkeby Sverige med 8,6 miljoner till Barncancerfonden.

Projektet som startade sommaren 2002 då 11 cyklister från Rynkeby Foods cyklade till Paris för att se målgången i ”Tour de France”, har nu vuxit till 1200 cyklister och 260 servicefolk med 26 lokala lag i totalt sex länder – utav de är det 230 cyklister och 60 medhjälpare fördelade i sex svenska lag. Team Rynkebys resa till Paris startar den 4:e juli och sträcker sig till den 11: e juli 2014. Resan till Paris är ca 1200 km lång och löper över sju etapper.

Om du vill vara en del av Team Rynkeby Sverige år 2015, då kan du ansöka här.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram