<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 29-06-2018

Team Rynkeby tar plats i skolbänken - blir gratis läromedel i Skandinavien

Team Rynkeby Fondens projekt finns numera att läsa om som e-bok online och finns tillgänglig som gratis läromedel för länder i Skandinavien. Detta tack vare ett initiativ av elever från klass 06M på Östergårdsskolan i Halmstad.

Nu tar välgörenhetscykelprojektet plats i skolbänken och blir gratis läromedel för skolelever runt om i Skandinavien. Artina Gashi är 12 år och går i 06M på Östergårdsskolan. Hon och hennes klasskamrater har under året arbetat med flera bokprojekt, där de har skrivit, läst in och publicerat böcker online. En av de böcker som skrivits är boken om Team Rynkeby Fondens projekt. Böckerna är avsedda för att användas som undervisningsmaterial i de nordiska länderna och är helt gratis för skolor i Norden. Boken finns idag på både svenska, danska, norska, isländska och färöiska.

Idén till boken kom efter att klassen deltagit i TR-GM Skolloppet, som gick av stapeln i våras.

- Det var så kul att vara med i Skolloppet, man kände sig stolt efteråt! Man förstår att man hjälper sjuka barn genom att springa många varv, berättar Artina. Det var också kul att gula cyklister fanns med på plats, för varje gång jag såg dem stå och heja på, så ville jag bara springa ännu snabbare.

Hon berättar att det var första gången som klassen deltog i loppet, men att hon och hennes klasskompisar redan nu är peppade på en repris. - Vi vill gärna vara med i Skolloppet nästa år, men jag vill också gärna cykla till Paris när jag blir äldre! Det verkar så himla spännande, säger hon. Värdet av att hjälpa andra

När klasskompisarna skulle komma överens om vad de skulle skriva om, kom de snart fram till att Team Rynkeby och Skolloppet vore ett roligt och viktigt ämne. 

- Jag tror att det är viktigt att skriva om projektet så att fler vet vad det är för någonting, berättar Artina. Vi ville skriva om saker som betydde någonting för oss, och jag känner mig stolt när man kan vara med och hjälpa till. 

Skolloppet skapade engagemang
Inför Skolloppet hade Eva Persson, deltagare i TR-GM Halland besökt klassen och berättat om projektet. Detta hade skapat en förståelse för syftet med projektet och värdet av att hjälpa andra. - När Eva kom och berättade om projektet och Skolloppet skapade det en sådan kämparglöd hos eleverna, det gjorde en stor skillnad, berättar Jennie Kelloniemi, lärare för klass 06M. Att delta i detta projekt har varit jätteroligt, och det märks att eleverna blir mer engagerade när de skriver om någonting de tycker är viktigt och intressant. Det har varit full skrivarstuga!Jennie berättar vidare att Evas engagemang hade smittat av sig på eleverna, och de fastnade mycket för allvaret. - Ordet cancer är så laddat, både för vuxna och för barn. De förstod allvaret och att de faktiskt hade en möjlighet att kunna hjälpa de som drabbas. Det är fantastiskt kul att se eleverna så engagerade. Här hittar du skolmaterialet från Atlanrbib.org: http://atlantbib.org/sv/team-rynkeby-halmstad?comparelang=fo&page=1


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram