<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 26-09-2020

Team Rynkeby trotsar coronakrisen och skänker 37,7 miljoner kronor till sjuka barn

Sommarens inställda cykeltur till Paris har inte hindrat Team Rynkeby – God Morgon från att nå ett nytt, stort insamlingsresultat till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

480 svenska motionscyklister och 110 funktionärer skulle ha varit med på välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgons tur till Paris i somras.

Men som så många andra evenemang så blev turen inställd på grund av coronapandemin.

Det har dock inte stoppat de många deltagarna från att trots allt samla in ett stort miljonbelopp till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i alla fall.

På lördagens middag kunde Team Rynkeby Fonden därför överlämna resultatet av de senaste årets insamlingsarbete till de två organisationerna.

Totalt överlämnades en donation på 37 709 294 kronor, vilket är väldigt nära förra årets rekorddonation på 41,1 miljoner kronor.

- Resultatet är över all förväntan. Deltagarna har arbetat under särskilt svåra villkor i år, med social distansering och ett pressat näringsliv. Därför har vi också varit tvungna att ställa in och lägga om flera av de planlagda insamlingsaktiviteterna. Att vi lyckats samla in så mycket pengar ändå är ett bevis på det stora engagemang som genomsyrar projektet, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby – God Morgon Sverige.

Pengar till forskning
Den största delen av pengarna som Team Rynkeby – God Morgon har samlat in i Sverige går till Barncancerfonden, som i år tar emot 32 032 795 kronor från välgörenhetscykellaget.

Pengarna ska först och främst gå till att stärka den långsiktiga barncancerforskningen, säger Thorbjörn Larsson, generalsekreterare för Barncancerfonden.

- Hur börjar man ens formulera ett tack för det osvikliga engagemang som deltagarna i Team Rynkeby – God Morgon visar, och som bara visat sig ännu starkare under den prövning som rådande pandemi inneburit? Jag är djupt tacksam och berörd. Idag överlever 85 procent av de barn som drabbas av cancer i Sverige. Vi vill att alla barn ska överleva och få återgå till att leva ett liv så fritt från komplikationer som möjligt. Team Rynkeby - God Morgons fortsatta stöd är därför av enorm betydelse för de barn som drabbas och deras familjer, och för det säger jag ett varmt och innerligt tack, säger Thorbjörn Larsson.

Evenemang
Team Rynkebys insamlingsarbete har försvårats eftersom det har varit svårt att genomföra flera av de insamlingsaktiviteter som normalt bidrar till en stor del av det totala resultatet.

Bland annat har det varit nödvändigt att ändra konceptet för Team Rynkeby – God Morgons skollopp, som har samlat in pengar till Barnhjärnfonden för första gången i år.

De lyckades att genomföra skolloppet genom skärpta coronarestriktioner på 329 svenska skolor och elevernas stora arbete med att hitta sponsorer till Barnhjärnfonden bidrog till att Team Rynkeby – God Morgon kunde lämna över hela 5 676 498 kronor till organisationen.

- Vi är så glada och djupt tacksamma för att Team Rynkeby Fonden har gett möjlighet att skapa uppmärksamhet och mer resurser till barns psykiska hälsa. Det är fantastiskt att eleverna har lyckats samla in så mycket pengar. Nu jobbar forskarna med att skapa bättre förutsättningar för alla barn som är drabbade. Vi ser fram emot det fortsatta samarbetet med Team Rynkeby Fonden och skolorna, säger Anna Hemlin, generalsekreterare för Barnhjärnfonden.

Förutom Sverige har Team Rynkeby Fonden även samlat in pengar i Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz. Totalt donerar välgörenhetscykellaget 90 557 413 miljoner kronor till svårt sjuka barn. Det är det fjärde bästa resultatet i projektets historia.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram