<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 22-05-2015

Team Rynkeby utökar med sex nya lag - och gör plats för ännu fler cyklister.

Skandinaviens största välgörenhetscykelteam kommer att bli ännu större 2016. Team Rynkeby utökar med sex nya lag, vilket gör plats för totalt 1650 cyklister.

Team Rynkeby Fondens styrelsen har beslutat att utöka nordens största välgörenhet cykelteam med sex nya lag i Norden.

Cykellaget som varje år cyklar till Paris till förmån för barn med cancer och deras familjer gör utrymme för totalt 1650 cyklister och 400 servicefolk spridda över 38 lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge och Färöarna inför säsongen 2016.

Expansionen är för att möta efterfrågan från kandidaterna i alla de nordiska länderna.

- Vi har ungefär dubbelt så många sökande varje år som vi har platser till i lagen. Vi skulle vilja ha så många deltagare som möjligt, men vi kan inte ta med fler än att vi kan säkerställa kvaliteten på projektet, säger Carl Erik Dalbøge.

Kan vara dubbelt så stort 2020
De sex nya Team Rynkeby lagen fördelas på tre nya team i Sverige ett nytt lag i Danmark, ett i Finland och ett i Norge.

- Vi börjar nå gränsen för hur många lag som vi kan vara i Danmark, och därför är det min bedömning att Team Rynkeby framtida tillväxt kommer att ske i Sverige, Finland och Norge, säger Carl Erik Dalbøge.

Samtidigt avvisar direktören inte att Team Rynkeby kan vara dubbelt så stort 2020.

- Om vi fortsätter att växa på samma sätt som vi har gjort under de senaste åren, så motsvarar det att vi är dubbelt så stor i 2020. Jag anser inte att det är så orealistiskt, säger Carl Erik Dalbøge.

Om du vill vara en del av Team Rynkeby 2016, då kan du ansöka om en plats på Team Rynkeby webbplats. Sista ansökningsdagen är den 20 augusti 2015.

Team Rynkeby cyklar till Paris den 3-10 Juli år 2015.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram