<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 31-03-2020

Team Rynkebys cykelkläder har nu skickats från Italien

De senaste veckorna har det varit viss osäkerhet om Team Rynkeby - God Morgon kunde få sin nya gula cykelkläder från Italien. Men nu har vi goda nyheter från Team Rynkeby Fondens leverantör av cykelkläder.

Det var en lycklig Peter Konggaard, ägare av Xtreme Team Wear, som strax före helgen fick det efterlängtade meddelandet från sin italienska partner att den sista leveransen av Team Rynkebys gula cykelkläder nu skickades från Italien och är på väg till Danmark.

Textilfabriken, där Xtreme Team Wear producerar Team Rynkebys cykelkläder ligger i Veneto-regionen, som helt stängdes på grund av coronautbrottet.

Fem anställda har hållit i produktionen igång tillsammans med ett antal sömmerskor som arbetat hemifrån

- Italienarna har kämpat dag och natt den sista tiden för att få klart Team Rynkebys cykelkläder, och jag är oerhört glad att vi har lyckats. Hela det italienska samhället påverkas enormt av situationen just nu, och eftersom landet först helt stängdes, ökade också osäkerheten om vi skulle kunna leverera cykelkläderna i tid, säger Peter Konggaard.

Ny svart kollektion
Xtremes CEO förväntar sig att de sista kläderna kommer att skickas från Xtreme till lagen under de närmaste dagarna, så om allt går bra kommer alla kläder att finnas tillgängliga för deltagarna innan veckan är över.

- Det finns naturligtvis många osäkerheter i dessa tider, men jag tror och hoppas att kläderna kommer att levereras till deltagarna före helgen, säger Peter Konggaard.

När det fanns en viss osäkerhet kring att få den gula teamdräkten klar i tid, så var situationen annan för den nyutvecklade kollektionen "Ride for Life" som Xtreme har designat för Team Rynkeby Cyckling Club, Team Rynkeby Fondens nya nätverk för tidigare Team Rynkeby-cyklister.

Artikeln fortsätter under annonsen...

Karakteristiskt för kollektionen "Ride for Life" är att den är mer svart och mindre gul - men alla kläder är utformade för att passa in i den gula Team Rynkeby-kollektionen. Detta för att både nuvarande och tidigare cyklister ska kunna utöka sin cykelgarderob med de nya snygga cykelkläderna.

Inga cykelklungor på vägarna
Normalt skulle leveransen av den gula cykelkläderna vara startskottet för utomhussäsongen för Team Rynkeby teamen i de 8 länderna, men i år är det inget som är normalt.

På grund av risken för spridning av coronavirus COVID-19 är Team Rynkeby Fondens direktiv till sina deltagare att de ska träna ensamma eller högst två tillsammans fram till påsk, undantaget är Sverige där man kan se grupper upp till 10 personer träna på vägarna. Det betyder att det kommer att dröja innan ni kommer att se de långa gula ormarna på vägarna, säger Carl Erik Dalbøge, CEO för Team Rynkeby Fonden.

- Vi följer myndigheternas rekommendationer, och just nu verkar det som om deltagarna måste utrusta sig med en portion tålamod innan de kan börja träna i de stora klungorna. Vi hoppas dock att situationen snart kommer att förändras, och vi är fortfarande fokuserade på att genomföra resan till Paris, säger Carl Erik Dalbøge.

Du kan se Team Rynkebys original teamdräkter inne på Xtrems speciella Team Rynkeby webbshop.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram