<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 17-10-2016

Team Rynkebys nya team-racer

Team Rynkeby har gett sin officiella team-racer ett ordentligt ansiktslyft till det kommande insamlingsåret.

För sjätte året i rad är det den italienska cykeltillverkaren Bianchi som levererar cyklar till välgörenhetscyklisterna i Team Rynkeby.

Team Rynkebys officiella racer är liksom förra säsongen baserad på Bianchis populära carbonmodell med Intrepida-ram, försedd med en komplett 11-delad Shimano 105-grupp samt Shimano-hjul.

- Vi har under de senaste tre till fyra säsongerna haft ett nära samarbete med Bianchi, där vi tillsammans skapat den tekniska plattformen, som fullt ut stöder cyklisternas behov. Tekniskt sett handlar det om mindre justeringar, jämfört med 2016 års racer, säger Christian Krause, teknisk rådgivare för Team Rynkeby Fonden och Team Manager för Team Rynkeby Østsjælland.

Designlyft för 2017
Team Rynkeby har istället fokuserat på att ge den karaktäristiska gula Team Rynkeby-racern ett designmässigt lyft, förklarar Christian Krause.

- Designen är den mest iögonfallande uppdateringen av Team Rynkeby- racern för 2017. Vi har lagt till en del svarta element på ramen, bland annat på undersidan av det nedåtgående röret, kedjestaget, vevpartiet och på insidan av framgaffeln. Det gör ramen mer modern i sitt uttryck, samtidigt som den blir lättare att hålla ren för cyklisterna, berättar han.

Utöver det har Team Rynkebys nya racer fått ett nytt ergonomiskt styre.

- Vi har uppgraderat med ett styre i aluminium, som har en plan yta på insidan, så att det är mer ergonomiskt anpassat efter händerna. Det nya styret kommer mer till sin rätt utanför teamträningarna, under träningarna ska cyklisterna naturligtvis hålla på bromsgreppen på styret så de snabbt kan bromsa när de kör i grupper, säger Christian Krause.

Team Rynkeby består 2017 av 1750 cyklister och 450 funktionärer, fördelat på 44 lag i Sverige (13 lag), Danmark (18 lag), Finland (6 lag), Norge (5 lag), Färöarna (ett lag) och Island (1 lag).

De 1060 cyklister som har beställt en ny racer till 2017, kommer att få den levererat senast den 1 april.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram