<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-02-2015

Ted Brithén tacklar cancerfrågan med personligt engagemang och sponsorskap

Ängelholms- & Rögle-sonen; hockeyprofilen Ted Brithén, har tidigare spelat tre säsonger i Rögles A-lag, vunnit Karjala Cup med Tre Kronor och spelar nu i HV71, där han är lagkapten. Ett sant hockeyproffs med stark passion för idrott och hockey.

Men hans driv stannar inte med det. Efter att personligen kommit nära cancerns fasansfulla grepp har han nu valt att sponsra Team Rynkeby Helsingborg och Barncancerfonden med 8000 kronor, personligen. Bakgrunden till hans engagemang finns i familjen. Ted är bror till Tim Brithén vars son Hilmer drabbades av en hjärntumör.

Hilmer mår idag bra och hans mamma Lindha Mineur är en av 50 lagmedlemmar i Team Rynkeby. Därmed fortsätter familjen kampen mot cancer – en kamp som Ted vill stötta och synliggöra med sin offentliga person och sina nätverk.

- Jag har följt familjens och Hilmers kamp och känner otrolig beundran för dem alla. Hilmer är en otrolig krigare och en inspirationskälla för alla i hans närhet. Jag stöder projektet och hoppas inspirera fler att engagera sig i kampen som räddar liv och skapar hoppfullhet och jag är tacksam över att ha möjlighet att göra en liten skillnad, säger Ted Brithen.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram