<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 25-02-2015

Teknisk konsulent: Den bästa cykeln någonsin

Efter att ha tillbringat nästan ett dygn på Bianchis fabrik i Italien är Team Rynkeby Fondens tekniske konsulent, Christian Krause, klar till att fälla domen över den nya Team Rynkeby-racern.

De 1050 Team Rynkeby-cyklister som i år har beställt en ny Team Rynkeby-racer kan glädja sig över vad som komma skall.

Så låter det från Christian Krause, Team Manager for Team Rynkeby Vordingborg och teknisk konsulent för Team Rynkeby Fonden.

Han är precis hemkommen från de två dagar som han tillbringat på Bianchis fabrik i Treviglio 40 km öster om Milano, han har där tillsammans med Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge följt fabrikens produktionslinje och bevittnat monteringen av de första Team Rynkeby-cyklarna.

- Årets Team Rynkeby-cykel är den bästa cykel som någonsin blivit levererad till projektet. Det är en fantastisk cykel där cyklisterna kommer att få mycket körglädje för pengarna, säger Christian Krause.

Styvare i carbonen
Årets Team Rynkeby-cykel är byggd kring Bianchis Vertigo-modell – en cykel som har stora likheter med föregående års Team Rynkeby-racer som då byggdes kring Bianchis Intenso-modell.

Där är dock en del skillnader, förklarar Christian Krause.

- Cyklisterna får i år glädjen av den nya 11 delade Shimano 105-växelgruppen samt ett bra Shimano-hjulpar. Därutöver kan vi konstatera att Vertigo-modellen är något styvare i carbonen än sista årets Intenso-modell. Det betyder att cyklisterna får en bättre kraftöverföring, säger Christian Krause som har inspekterat de nya cyklarna minutiöst.

- Vi har gått igenom cyklarna från A-Ö, allt från måtten på cykeln till lackeringen av ramarna och att cykeldatorn levereras monterad. Vi har också haft riktigt bra möten med Bianchi och jag är säker på att cyklisterna kommer att vara mycket nöjda när cyklarna levereras, säger Christian Krause.

De 1050 Team Rynkeby-cyklarna blir monterade i löpet av kommande veckor varpå de kommer att packas och skickas till Danmark, Sverige, Finland, Norge och Färöarna. Därmed är de klar till att levereras innan den 1 april 2015.

Läs mer detaljerat om Christian Krauses iakttagelser här (engelsk pdf).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram