<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 26-12-2016

Tobias tomteauktion gick över all förväntan

I början av december startade Team Rynkeby Sjuhärads lagkapten Tobias Guldstrand en auktion på Facebook, med syftet att auktionera ut sig själv som tomte på julafton. Sedan dess har buden strömmat in och ikväll avslutades insamlingen - på en summa långt över förväntan.

När Tobias i början av auktionen fick frågan om hur mycket han hoppades samla in genom initiativet, hade han en målsättning på mellan 20.000 - 30.000 kronor. När auktionen avslutades kunde han meddela att insamlingen landat på långt över det dubbla. Hela 80 500 kronor har samlats in och kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden via Team Rynkeby Sjuhärads insamling.

- Det har varit fantastiskt roligt och reaktionerna har enbart varit positiva, berättar Tobias, som själv är överväldigad av det enorma gensvaret. Jag hade aldrig kunnat ana att projektet skulle uppmärksammas så mycket som det faktiskt gjort.

Femton familjer på elva timmar

Medan Tobias egen familj firade julafton i vanlig ordning, turnerade han själv runt i Borås och tomtade för sammanlagt femton familjer. Första besöket gjordes klockan 8.00 på morgonen och han var hemma igen runt 19.00 på kvällen.

- Det blev en fantastiskt dag fylld med glädje, förväntan och enormt mycket kärlek, säger Tobias. Tidsschemat var det inga problem att hålla, alla familjer var underbara och barnen var fantastiska. Det var till och med några som var framme och kände lite försiktigt på skägget, för att vara helt på den säkra sidan.

Tomtebesök på lekterapin
Innan Tobias gav sig ut på julafton, hade han hunnit tomta både ute hos företag och för barnen på lekterapin på Södra Älvborgs Sjukhus.

- Det är magiskt att se glädjen hos barnen när man kommer in i tomtedräkt på lekterapin, berättar Tobias. Plötsligt händer det något annat i deras liv, som annars till stor del består av behandlingar, cellgifter och smärta. Man får möjlighet att ge dem ett avbrott i deras tuffa vardag.Vill inspirera flera
Konceptet med tomteauktion på Facebook är inget nytt fenomen, utan har tidigare år gjorts av före detta Team Rynkeby-deltagaren Jonny Ljungberg. Han har gett Tobias goda råd på vägen.

- Jag har funderat på att genomföra det här länge och inspirerats mycket av Jonny, förklarar Tobias. På tre år har han fått in över 120 000 kronor, som skänks oavkortat till Barncancerfonden. Jag hoppas på att fler personer i andra lag och städer kommer att ta efter idén nästa år - jag kan verkligen rekommendera det. Repris år 2017

Om det blir en comeback för Tobias i tomtedräkten nästa jul återstår att se. Men det är inte en omöjlighet, säger han.

- Vi får se vad som händer, man ska aldrig säga aldrig. Men jag tror att det kommer bli svårt att låta bli.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram