<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-01-2018

Tomte-auktion landade på över 210 000 kronor


Tobias Guldstrand, tidigare lagkapten för Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad, har genom sitt initiativ ”Tomte mot Barncancer” under julafton auktionerat ut sig själv som tomte. Utöver auktionen har han drivit en kampanj i sociala medier, som genom stor spridning blivit oerhört framgångsrik. Hela 211.170 kronor kommer att gå oavkortat till Barncancerfonden, via Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad. 


Den 26 november drog årets tomteauktion igång på Facebook. När insamlingen sammanställts, stod initiativtagare Tobias Guldstrand mållös. – Jag är överväldigad av den respons som årets tomteinitiativ har givit. Så mycket värme, glädje och kärlek ifrån både vuxna och barn, säger han. 


Under julafton besökte Tobias femton familjer runt om Borås-området, som alla hade budat hem honom som tomte. Trots det stora antal paket som skulle delas ut flöt dagen på utan bekymmer och 51 snälla barn blev överlyckliga över tomtens besök.

– Det är roligt när man ser hur barnen som är skeptiska till tomten börjar fundera och det finns de som faktiskt börjat tro på tomten igen efter mitt besök, säger Tobias. Framgångsrik insamling på sociala medier
Utöver auktionen har man även kunnat bidra till insamlingen genom Swish, något som varit väldigt lyckat. Över 110.000 kronor har donerats genom banktjänsten. Tobias tror att det är enkelheten i betalfunktionen som är en stor framgångsfaktor i insamlingen. Drygt 700 donationer har gjorts genom tjänsten, där insättningarna har varit på alltifrån 20 kronor till 3 000 kronor. 


Även Tobias arbetsgivare Borås Bil-gruppen, valde att stödja tomteinitiativet genom att auktionera ut tomtens ”gamla släde”, en Ford Focus. Auktionen tog en oväntad vändning när Ford Motor Company Sverige själva valde att gå in med ett bud på 25.000 kronor, för att sedan skänka tillbaka bilen som sedan klubbades för 20.000 kronor.Favorit i repris 2018
På frågan om en fortsättning även kommande år svarar Tobias: 


- Det kommer nog vara svårt att toppa detta och det finns dem som anser att man ska sluta på topp. Men som det ser ut i dagsläget blir det självklart en fortsättning. Förfrågningarna om nästa år har redan kommit, och även om insamlingen bara skulle ge 30.000 kronor så är det pengar som behövs, och som gör skillnad i kampen mot barncancern.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram