<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 26-11-2017

Tomteauktion blir favorit i repris

Förra året startade Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärads dåvarande lagkapten Tobias Guldstrand en auktion på Facebook, med syftet att auktionera ut sig själv som jultomte på julafton. Buden strömmade in och insamlingen avslutades på fantastiska 82 500 kronor - som oavkortat gick till Barncancerfonden. Nu har han åter igen låtit skägget växa ut, och idag startar auktionen på nytt. Tobias Guldstrand hoppades på att samla in mellan 20.000-30.000 kronor till insamlingen, när vi frågade honom i fjol vad auktionen skulle kunna tänkas generera. När insamlingstotalen stod klar, konstaterades det att han lyckats samla in långt över det dubbla. Hela 82 500 kronor landade insamlingen på, något han hoppas på att slå i år.

- Det var fantastiskt roligt att göra det förra året och reaktionerna var enbart positiva, berättar Tobias. Därför blir det en given repris. Såklart hoppas jag även på att det blir en ännu större insamling i år.

Under julafton 2016 turnerade Tobias runt i Borås och tomtade för sammanlagt femton familjer. Första besöket gjordes klockan 8.00 och han var hemma igen runt 19.00.

- Istället för att fira jul en gång under julafton, fick jag ju äran att dela glädjen med massor med härliga familjer under hela dagen, säger Tobias. Det blev en fantastisk dag fylld med glädje, förväntan och enormt mycket kärlek.Vill inspirera flera till att tomta

Konceptet med tomteaktion på Facebook har blivit en mindre tradition, som tidigare gjorts av andra deltagare i TR-GM-projektet. Tidigare år har det gjorts av deltagaren Jonny Ljungberg som gav Tobias goda råd på vägen. Auktionen sker via sociala medier, där personer får buda på olika tider under dagen. Insamlingen sker via Swish.

- På tre år samlade Jonny in över 120 000 kronor, som skänks oavkortat till Barncancerfonden via insamlingen, berättar Tobias. Jag hoppas på att fler personer i andra lag och städer kommer att ta efter idén - jag kan verkligen rekommendera det!Lägg ett bud och stöd insamlingen
Bor du i Borås med omnejd, är i behov av jultomte och vill passa på att skänka en slant till Barncancerfonden? Läs mer och lägg ett bud här. 


Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram