<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2017

Tour de France-arrangör tvingar Team Rynkeby till att skifta färg

Arrangören bakom Tour de France, Amaury Sports Organisation (ASO) har för avsikt att gå till domstol för att förhindra att Team Rynkeby kör in i Frankrike iförda gula kläder.

Amaury Sports Organisation (ASO) menar att Team Rynkeby kränker organisationens varumärke, då Team Rynkeby - mitt under Tour de France - kör in i Frankrike iförda kläder som kan förväxlas med Tour de France karaktäristiska gula ledartröja.

Därför har ASO kontaktat Team Rynkeby Fonden, och gjort klart att de kommer att gå till domstol om inte Team Rynkeby frivilligt ändrar färgen på sina cykeltröjor.

- Jag är djupt förbryllad. Med undantag från den första turen till Paris år 2002 har Team Rynkeby kört i gula kläder varenda år, utan att vi har hört från ASOs advokater. Det är mycket överraskande, att de väljer att spänna musklerna nu, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden, som inledningsvis inte vill ta en juridisk strid mot fransmännen.

- Vi är ett välgörenhetscykellag som kämpar för att hjälpa barn med allvarliga sjukdomar - inte för att slåss om en gul färg med ett av världens mest
inflytelserika idrottsorganisationer, fortsätter han.

Byter till rosa
Enligt Carl Erik Dalbøge hänvisar ASO till ett gammalt direktiv från det franska cykelförbundet FFC, som ger ASO exklusiv rätt till att använda gula cykeltröjor på fransk mark under Tour de France.

Det var också samma direktiv som ursprungligen tvingade det spanska laget ONCE att byta från gult till rosa under Tour de France på 90-talet.

- Våra advokater avråder oss från att gå in i en tvist med ASO. När ASO kan tvinga några av idrottens största stjärnor att köra i rosa under Tour de France, så kommer det troligtvis inte kräva lång tid innan vi kommer krypande tillbaka till vår tröjleverantör för att beställa nya cykeltröjor i ny färg, säger Carl Erik Dalbøge.

Därför har Team Rynkeby Fonden redan nu bett tröjleverantören Xtreme om att leverera en ny design, där välgörenhetscykelloppets gula färg ändrats till rosa.

- Team Rynkeby kommer fortsättningsvis att köra i gult, men så snart vi ankommer till den franska gränsen under sommarens tur till Paris är cyklisterna tvungna att skifta till de rosa tröjorna, förklarar Carl Erik Dalbøge.

Den rosa Team Rynkeby-tröjan ska beställas på Team Rynkebys webbshop innan den 2 april 2017 och kommer levereras i vecka 25-26.

Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram