<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 30-06-2018

Tour de Paris 2018 är igång - följ lagen live

Första tramptaget är nu taget och just nu rullar alla de svenska Team Rynkeby - God Morgon-lagen ute på vägarna. Via lagens live-trackers kan du följa lagen hela vägen till mot den franska huvudstaden.

I år arrangeras Tour de Paris för 17e året i rad, och i Sverige går turen för åttonde året i rad. Hela 48 lag från Sverige, Norge, Danmark, Finland, Island och Färöarna befinner sig snart ute på vägarna. Men som vanligt är ingen rutt den andre lik. Ju fler gånger deltagarna har varit med i projektet, desto mer kreativa blir rutterna.I år tar lagen omvägar som genom Berlin i öst och Rotterdam i väst, som in i nya länder som Luxemburg och Polen. Det enda rutterna egentligen har gemensamt är att de alla har Paris som slutetapp. 

- Nu är projektet etablerat i Sverige och många av deltagarna har varit med ett par år. Därför växer lusten till att göra någonting annorlunda och att upptäcka nya delar av Europa. Förutom att det är ett välgörenhetsprojekt, så är det också en äventyrsresa och en upplevelse för livet. Man måste inte följa en mall, förutom att man ska avsluta i Paris, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon Sverige. 

Kärt farväl 


Under helgen har det arrangerats prologer runt om i Norden, där nära och kära vinkat av sina gulklädda käresta. Många av familjemedlemmarna kommer även att åka ner, för att ta emot dem när de nått den franska huvudstaden. Det väntas ca 6000 anhöriga vid målgången i Paris. Men tills dess ska de flesta av lagen trampa minst 125 mil.

Följ lagen live

Team Rynkeby - God Morgon har ett samarbete med det svenska företaget Axtech AB, som specialiserat sig på GPS-baserad kommunikation och GPS-spårning under namnet redKnows. - RedKnows är en perfekt lösning för oss i projektet, som gör att nära och kära kan följa lagen meter för meter hemma från soffan, förklarar Tobias Guldstrand, fotograf för TR-GM Sverige. Även vi som arbetar i mediateamet har stor fördel av GPS-spårning, eftersom vi enkelt kan se var lagen befinner sig när vi ska leta upp dem. Det är även bra när man sitter vid vägkanten och inväntar ett bra fotoögonblick, då vi kan se exakt hur nära laget befinner sig. 

GPS-trackern placeras i cykellagets följebil, vilket gör att den alltid befinner sig i närheten av cykelklungan. Tobias lyfter framförallt värdet för de anhöriga som sitter hemma i Sverige och hejar på. - Jenny, en av deltagarna i TR-GM Sjuhärad, berättade att hon har introducerat sin 93-åriga mormor till live-spårningen. Hon sitter nu hemma och följer sitt barnbarn entusiastiskt via hemsidan. 

Åsa Eklund, VD för Axtech, är glad att deras produkt och tjänst kan komma till nytta i projektet.


- Tekniken används av bland annat transportföretagen i Europa för att hålla koll på sina fordon. Detta innebär att det är otroligt tillförlitlig, och därför ett bra sätt för vänner och släktingar till deltagarna att kunna följa turen minut för minut, säger Åsa Eklund.Här kan du följa lagens resa på väg ner mot Paris: https://www.team-rynkeby.com/live2018.aspx


 

Se Team Rynkeby - God Morgon Malmös prolog på Emporias takterass:

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram