<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 06-07-2018

TR-GM Halland tog västkusten ner till Paris

När lagkaptenen Mikael Grönström bestämde sig för att delta i projektet ett år till, beslutades det ganska snabbt att det skulle bli en annan rutt än den snabbaste och traditionella. TR-GM Halland inspirerades av TR-GM Täbys fjolårstur, och har under veckan färdats längst med den europeiska västkusten. ”Helt fantastisk tur” instämmer samtliga deltagare när vi ställer frågan.

När Mikael Grönström tackade ja till sitt tredje år som kapten för TR-GM Halland, visste han tidigt att han ville cykla en annan sträcka än den har cyklat förut. Tillsammans med andra cykelentusiaster i laget, bestämde de sig för att utgå från den rutt som TR-GM Täby cyklade i fjol - North Sea Cycling Route.

- Vi har en fantastisk deltagare i laget, Michael ”Klättermusen” Henriksen, som har slipat på den ytterligare, så att vi har skapat en helt otrolig rutt. Det har inte varit speciellt mycket backar, utan väldigt platt, med mycket vackra byar att titta på, mycket kuststräckor och vi har även passat på att bada i havet. Det har varit jättemysigt, säger Mikael.Mikael berättade att de flesta deltagarna som cyklat tidigare år blev positivt överraskade över den nya rutten, även om den frångick vissa traditionella delar av Tour de Paris. 


- Några blev besvikna i början dock, när de hörde att vi inte skulle passera Huy och därmed cykla uppför Mur de Huy. Men nu efteråt tror jag inte att någon är besviken, berättar Mikael. Och när man frågar runt bland deltagarna verkar det stämma. Alla instämmer om att rutten varit helt fantastiskt.

- Sedan har ju vädret varit magsikt. Solsken och medvind hela vägen, det kan ju inte bli bättre. Extra roligt är att alla har cyklat hela vägen, ingen har suttit sig i bilen en enda meter. Alla har verkligen kämpat, berättar Mikael.

Med fästmö Karin vid sin sida


Det som också sticker ut med TR-GM Halland, är att det är avsevärt många par i laget. Av ca 30 cyklister, är hela 18 av dem par. Mikael har själv med sig fästmön Karin Pilarski vid sin sida, som gör sitt premiärår i projektet.

- Jag tycker att det är härligt att vi gör någonting tillsammans. Vi tränar tillsammans, äter tillsammans och lever med den här gruppen under ett års tid. Det är toppen att göra en sådan här grej ihop, säger han.

Dags för nya projekt
Efter att ha varit lagkapten för TR-GM Halland i tre år, väntar nu nya projekt för Mikael. En förlovningsring på fingret skvallrar om att det snart vankas bröllop för honom och fästmön.

- Inom ett år, är det väl man ska göra det, säger Mikael och ler.

Men först ska Tour de Paris 2018 få ett avslut. Under morgondagen rullar Mikael, Karin och resten av Team Rynkeby-lagen in i Paris. Vill du också cykla till Paris? 

År 2019 kommer det finnas lag i följande regioner/städer:
Team Rynkeby - God Morgon Dalarna
Team Rynkeby - God Morgon Göteborg
Team Rynkeby - God Morgon Halland
Team Rynkeby - God Morgon Helsingborg
Team Rynkeby - God Morgon Jönköping
Team Rynkeby - God Morgon Kalmar
Team Rynkeby - God Morgon Kristianstad
Team Rynkeby - God Morgon Linköping
Team Rynkeby - God Morgon Lund
Team Rynkeby - God Morgon Malmö
Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad
Team Rynkeby - God Morgon Skaraborg
Team Rynkeby - God Morgon Stockholm
Team Rynkeby - God Morgon Täby
Team Rynkeby - God Morgon Värmland
Team Rynkeby - God Morgon Växjö

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram