<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-11-2017

TR-GM Sjuhärad samlade in 438 722 kronor i samband med Barncancergalan i Borås

Nästan en halv miljon samlades in under kvällen, när Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad arrangerade Barncancergalan i Borås. 450 gäster samt ett flertal sponsorer och artister bidrog till den storslagna insamlingen som hölls på Åhaga i Borås. Sandra Stefansson, deltagare i Team Rynkeby - God Morgon Sjuhärad, var en av initiativtagarna till evenemanget, som från började startade som ett sponsorevent för fjolårets guldsponsorer. - Vi ville hitta ett sätt att ge tillbaka till våra sponsorer som stöttat vår insamling under 2017 års projektår, berättar Sandra. Det känns viktigt att ta hand om sponsorerna och visa vår uppskattning gentemot dem. Nästan en halv miljon kronor 

Totalbeloppet som visades på den stora skärmen på scen när kvällen var slut landade på hela 438 722 kronor. Pengarna som samlades in kom bland annat från sålda biljetter från de 450 gästerna.

- Över 85 procent av fjolårets guldsponsorer var på plats, vilket var otroligt roligt att se, berättar Sandra. Men det fanns också andra företag och nyfikna privatpersoner bland gästerna. Även familjer som själva drabbats av barncancer närvarade under kvällen.

Utöver de sålda biljetterna arrangerades välgörenhetsauktioner på plats under galakvällen, där företag gått in och skänkt både föremål och upplevelser. Bland auktionsobjekten fanns allt från tavlor från konstnärer till helikopterflygningar. Föremålen gick från allt mellan 15.000 - 40.000 kronor.

- Det var även väldigt roligt att vi fick fem nya guldsponsorer till årets projektår under kvällen, berättar Sandra. Vi uppmärksammade flera av våra sponsorer på scenen, där de fick gå upp och motta inramade cykeltröjor med deras logga i fokus. Kända ansikten på scen


Under kvällen gästade bland annat Emil Gullhamn från State of Drama och Wiktoria, både kända från Melodifestivalen. Publiken blev även överraskade av videohälsningar från Jill Johnsson som skänkte en gitarr och Anders Svensson som skänkte en landslagströja till förmån för insamlingen.

- Det blev ett känslosamt ögonblick när Emil framförde låten ”Där är du”, under kvällen - en låt som han skrivit tillsammans med barn- och ungdomsboksförfattaren Anders Jacobsson. Låten är särskilt skriven till förmån för projektet och finns på Spotify och iTunes, där alla pengar låten spelar in går oavkortat till Barncancerfonden. Efterfrågad repris 2018


Sandra berättar att det redan nu finns sponsorer som vill delta som medarrangörer för galan under år 2018. 


- Olofsson Bygg har redan kontaktat oss och meddelat att om det blir en repris på Barncancergalan i Borås, vill de gärna vara med som sponsorer. Och som det ser ut nu, så kommer detta att bli ett återkommande evenemang. Huvudsponsorerna som möjliggjorde Barncancergalan var Musiklagret, Olofsson Bygg, Danske Bank och Hjärterum. Utöver det fanns ett flertal partners som möjliggjorde evenemanget i form av lokal, fototapeter, dekor och buketter.

- Om man som lag har möjlighet att arrangera en gala, så tycker jag att man ska göra det, säger Sandra. Det är ett fantastiskt bra sätt att visa uppskattning gentemot sina sponsorer, samtidigt som man skapar en möjlighet att samla in ännu mer pengar till Barncancerfonden. Men vi fick även väldigt mycket medial uppmärksamhet kring både galan och projektet i sig. Vill du lyssna på Emil Gullhamns låt ”Där är du” finns den att lyssna på här.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram