<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-04-2016

Tyska myndigheterna skickar enorm räkning till svenska välgörenhetscyklister

De tyngsta cyklisterna drabbas hårdast när de tyska vägmyndigheterna introducerar en ny vägskatt på cyklister. Skatten skapar en enorm räkning för Team Rynkeby cyklister.

Ju mer du väger, desto mer måste du betala för att cykla genom Tyskland i sommar.

Det står nu klart att de tyska vägmyndigheter har beslutat att beskatta utländska cyklister för sin trafik i Tyskland.

Skatten, som träder i kraft den 1 juli är baseras på cyklistens vikt inklusive cykel multiplicerat med antalet kilometer som därefter multiplicerat med en beskaskattning på 0,001 € per kilometer.

- Det finns ingen hokus-pokus i det, utländska cyklister som vill cykla på våra gator måste naturligtvis betala för det. Detta är en modell som är känd i många delar av världen, säger Helmut Kreuziger, biträdande chef för Bundesamt für Straßenverkehr, enligt den tyska cykel tidningen Tour.

Extraräkning på 750.000 kr.
De tyska vägmyndigheterna har redan börjat installera vågar och betalautomater vid alla större gränsövergångar i Schleswig-Holstein och Mecklenburg-Vorpommern.

Detta ger Team Rynkebys mer än 1600 cyklister en extra kostnad som kommer att drabba de som är tyngst hårdast som därmed måste gräva djupast i fickorna när cykellaget passerar den tyska gränsen, på väg till Paris den 9 och 10 juli.

- För en genomsnittlig Team Rynkeby cyklist som väger 75 kg plus cykel, kommer de 700 kilometer som de behöver köra genom Tyskland att utgör en extra kostnad på cirka 450 kronor. Jag uppskattar att vägtullen kommer att kosta våra cyklister som passerar i den regionen ungefär 750.000 kronor, säger Carl Erik Dalbøge, chef för Team Rynkeby Fonden, som med en kroppsvikt av 78 kg inklusive cykel och 692 km från Kruså till Aachen själv måste betala 405 kronor till den tyska statskassan.

Spara 5 kr. pr. kg
Pengarna kan inte förstöra Team Rynkeby direktörens goda humör.

- Åh... Jag ser det som en extra motivation. Som för många cyklister på Team Rynkeby så är kroppsvikten, ja, som den är, och därför blir cykeln nerskalad till ett minimum för att spara lite pengar, säger Carl Erik Dalbøge som redan har försett sin nya Team Rynkeby racer med carbon-flaskhållare och carbon-pedaler. Han har därmed minskat vikten på sin cykel med 72 gram och får då en skattebesparing på 37 öre.

De nya tyska vägskatten innebär att Team Rynkeby cyklister måste betala om 5 kronor per kilo för att köra genom Tyskland i sommar.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram