<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 28-09-2019

Välgörenhetscykellaget gör rekorddonation till Barncancerfonden

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby - God Morgon donerar 41,1 miljoner SEK till förmån för kampen mot barncancer - och slår därmed insamlingsrekord och blir ännu ett år Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Det stod klart när beloppet offentliggjordes och checken lämnades över till Barncancerfonden under lördagen.Applåder och dånande jubel utbröt i Rådhusparken i Jönköping, när Team Rynkeby - God Morgon för första gången offentliggjorde och lämnade över den rekordstora checken. Summan 41 134 731 SEK prydde den stora, gula check som räcktes över till Thorbjörn Larsson, generalsekreterare på Barncancerfonden. Vackraste uttrycket för mänsklighet

– Tänk att en enda organisation kan bidra så mycket. Jag blir både imponerad och rörd av uppfinningsrikedomen och engagemanget. Det är svårt att formulera ett ordentligt tack. Jag tycker att det som Team Rynkeby-fonden och deras deltagare gör är det vackraste uttrycket för mänsklighet. De engagerar sig för andras skull. Det vill jag verkligen tacka för, säger Thorbjörn Larsson. Historiskt rekord

Under 2018 samlade Team Rynkeby totalt in 100 miljoner kronor, varav 34,9 miljoner SEK gick till Barncancerfonden i Sverige. Året därinnan slutade insamlingsbeloppet på 26,7 miljoner kronor. Det är en stadig ökning, som möjliggjorts tack vare en insats från många hundratals människor. 


– Det känns jätteroligt. Jag känner stor ödmjukhet inför alla cyklister och servicedeltagare som är med och lägger ner mycket tid på det här och inför företagen som hjälper till genom att sponsra, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager på Team Rynkeby-fonden i Sverige.

 


  

157 miljoner kronor i kampen mot barncancer
Team Rynkeby - God Morgon har vuxit kraftigt sedan starten i Sverige 2011. Under åren har de totalt samlat in över 157 miljoner kronor och är därmed Barncancerfondens största enskilda bidragsgivare. Pengarna går till Barncancerfondens fortsatta arbete att finansiera forskningen kring barncancer och ge råd och stöd till de barn och familjer som drabbas.

För mer information: 
Martina Mårlind,
PR- & Communications Manager 

Team Rynkeby - God Morgon Sweden 


Telefon: 0766-276419
E-mail: mam@team-rynkeby.com

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram