Så skriver du en bra ansökan till Team Rynkeby - God Morgon

Om du drömmer om att delta i Team Rynkeby - God Morgon den kommande säsongen är det tre saker du bör fokusera på i din ansökan.

Ansökningarna till den kommande säsongens Team Rynkeby - God Morgon-lag börjar smått rulla in. 

Enligt Team Rynkeby Fondens direktör, Carl Erik Dalbøge, är det särskilt tre saker som lagkaptenerna letar efter när de ska sätta ihop sina lag från alla ansökningarna.

- Vårt lag ska kunna stå på tre ben. Lagen ska både kunna cykla, samla in pengar och så ska de kunna fungera socialt. Därför rymmer en bra ansökan dessa tre element - hur ställer du dig till att samla in pengar för en god sak? – vad har du för erfarenhet på cykel? Och hur visar du att du är en god lagspelare?, säger Carl Erik Dalbøge.

Skriv kort och koncist
Enligt Carl Erik Dalbøge behöver man inte skriva en lång ansökan för att få en plats i laget. Tvärtom. Det viktigaste är att man visar att man kan bidra positivt till laget på de tre parametrarna.

- Lagkaptenerna ska läsa igenom 100-150 ansökningar, så om alla är väldigt långa kan det lätt bli en lång kväll. Gör man en kort och koncis ansökan där man kort beskriver hur man kan bidra till de tre benen och samtidigt visar att man har energi så ökar man sina chanser att komma med i laget, säger Carl Erik Dalbøge.

Män och kvinnor, unga och gamla
Det är inte bara den sökandes motivation som avgör huruvida man får plats i det lokala Team Rynkeby - God Morgon-laget. En del av projektets DNA handlar också om att deltagarna ska spegla samhället. Det innebär att det ska finnas en bra fördelning av män och kvinnor och ett bra spann mellan åldersgrupperna. 

- Det gör laget mer harmoniskt och roligare att vara en del av. Vi är inte en stängd klubb för medelålders män som kan cykla hela tiden. Vi tänker brett och vill ha alla delar av samhället med oss – så länge de sökande visar att de har positiv energi och kan bidra positivt till laget. Om lagkaptenerna lyckas hitta 50 personer av den kalibern till varje lag så kan vi vänta oss ännu ett fantastiskt Team Rynkeby-år, säger Carl Erik Dalbøge.