Ladda ner pressmaterial

Barnhjärnfonden är en del av Hjärnfonden, med fokus på att finansiera livsviktig forskning om barnhjärnan. Vi arbetar också för att öka kunskapen om hjärnrelaterad ohälsa för att minska skamkänslor och förbättra livskvaliteten hos de barn och unga som drabbas. ion till pressmaterial

Om er skola har anmält sig till Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet och ni gärna vill berätta för den lokala pressen om loppet, får ni gärna använda och anpassa nedanstående pressmeddelande så att det stämmer för er skola. Om ni har några frågor får ni gärna kontakta Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon för +46 704 91 13 36.
 

BARN FRÅN [SKOLANS NAMN] SPRINGER FÖR BARNHJÄRNFONDEN 

[Antal] elever från [skolans namn] i [stad] snörar på sig sina löparskor för den goda sakens skull när Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet genomförs på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sammanlagt är det en kvarts miljon skolelever som tillsammans springer för svårt sjuka barn. 

Genom att den [8 maj 2020] delta i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet ska eleverna från [Skola] vara med och samla in pengar till Barnhjärnfonden.

Det berättar [Namn], [titel] från [Skola]

– [Input till citat] Det är viktigt för oss informera eleverna om att inte alla barn är friska. Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada, ibland så svåra att livet inte går att rädda. Ännu fler kämpar dagligen med de utmaningar som hjärnrelaterade funktionsnedsättningar medför. Därför vill vi delta i loppet för att verkligen göra märkbar skillnad för dessa barn och ungdomar. 

Barnhjärnfonden är en del av Hjärnfonden, med fokus på att finansiera livsviktig forskning om barnhjärnan. De arbetar också för att öka kunskapen om hjärnrelaterad ohälsa för att minska skamkänslor och förbättra livskvaliteten hos de barn och unga som drabbas.

– [Input till citat] Genom att delta i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet får vi därmed möjlighet att ta upp en viktig problemställning i undervisningen, samtidigt som vi ger eleverna möjlighet att göra något åt denna problemställning på ett aktivt sätt, säger [Namn].

Eleverna kämpar tillsammans
Det är femte gången som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet genomförs på skolor i Norden.

2019 deltog 106 000 svenska skolelever från 384 skolor i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Eleverna samlade in totalt 8 miljoner kronor, som gick oavkortat till kampen mot barncancer. I år riktas pengarna mot barnhjärnan och Barnhjärnfonden. 

Enligt [Namn] är beloppet på checken dock långt ifrån det viktigaste när [Skola] deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet.

– [Input till citat] Det viktigaste är att eleverna gör det här tillsammans. Det är inte intressant hur mycket den enskilda eleven, klassen eller skolan samlar in för ändamålet. Det viktigaste är att eleverna i de olika klasserna, skolorna och länderna gör något som totalt sett bidrar till att göra skillnad, säger [han/hon].

Eleverna som deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har möjlighet att samla in pengar till Barnhjärnfonden genom att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas att skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som den enskilda eleven springer under loppet.

Alla svenska bidrag går oavkortat till Barnhjärnfonden.

Ytterligare information:
[Namn], [titel] från [Skolas], tel.: [direktnummer].


  

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram