Ladda ner pressmaterial

Inspiration till pressmaterial

Om er skola har anmält sig till Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet och ni gärna vill berätta för den lokala pressen om loppet, får ni gärna använda och anpassa nedanstående pressmeddelande så att det stämmer för er skola. Om ni har några frågor får ni gärna kontakta Paul Chronqvist-Svensson, Country Manager för Team Rynkeby - God Morgon för +46 704 91 13 36.
 

BARN FRÅN [SKOLANS NAMN] SPRINGER FÖR BARN MED CANCER

[Antal] elever från [skolans namn] i [stad] snörar på sig sina löparskor för den goda sakens skull när Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet genomförs på hundratals skolor i Sverige, Danmark, Norge och Finland. Sammanlagt är det en kvarts miljon skolelever som tillsammans springer för svårt sjuka barn. 

Genom att den [3 maj 2019] delta i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet ska eleverna från [Skola] vara med och samla in pengar till Barncancerfonden.

Det berättar [Namn], [titel] från [Skola]

– [Input till citat] Det är viktigt för oss informera eleverna om att inte alla barn är friska. Varje år drabbas 350 svenska barn av cancer, och även om det har hänt mycket på forskningsområdet de senaste åren så återstår det fortfarande mycket arbete innan alla barn kan botas – och det är därför som vi springer före påsklovet, säger [han/hon] och fortsätter:

– [Input till citat] Genom att delta i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet får vi därmed möjlighet att ta upp en viktig problemställning i undervisningen, samtidigt som vi ger eleverna möjlighet att göra något åt denna problemställning på ett aktivt sätt, säger [Namn].

Eleverna kämpar tillsammans
Det är fjärde gången som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet genomförs på skolor i Norden.

2018 deltog 210 000 elever från svenska, danska, norska och finska skolor i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet. Eleverna samlade in totalt 18,2 miljoner SEK, som gick oavkortat till kampen mot barncancer. 

Under de tre år som Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har arrangerats i Sverige, har skoleleverna totalt samlat in över 11,8 miljoner kronor till Barncancerfonden. Det är ett belopp som gör stor skillnad för barncancerforskningen och de barn som insjuknat i cancer.

Enligt [Namn] är beloppet på checken dock långt ifrån det viktigaste när [Skola] deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet.

– [Input till citat] Det viktigaste är att eleverna gör det här tillsammans. Det är inte intressant hur mycket den enskilda eleven, klassen eller skolan samlar in för ändamålet. Det viktigaste är att eleverna i de olika klasserna, skolorna och länderna gör något som totalt sett bidrar till att göra skillnad, säger [han/hon].

Eleverna som deltar i Team Rynkeby - God Morgon Skolloppet har möjlighet att samla in pengar till Barncancerfonden genom att ingå mikrosponsoravtal med familj, vänner och lokala företag, som uppmanas att skänka ett mindre belopp för varje varv eller kilometer som den enskilda eleven springer under loppet.

Alla svenska bidrag går oavkortat till Barncancerfonden.

Ytterligare information:
[Namn], [titel] från [Skolas], tel.: [direktnummer].


  

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram