Så föddes Team Rynkeby - God Morgon

Idén om att cykla till Paris såg dagens ljus redan 2001. En av Rynkeby Foods medarbetare, Knud Vilstrup, hade blivit diagnostiserad med en lungsjukdom. Därför ville han gärna göra något för sig själv och bli lite mer hälsosam. Att sluta röka framstod inte som ett möjligt alternativ!

Han fick då en lös idé som gick ut på att komma i bättre form och få en riktig upplevelse på köpet.

Han luftade sina tankar under Rynkebys julbord senare samma år. Knud Vilstrup frågade Rynkebys dåvarande tekniska chef, Torben Møller-Larsen, om det inte kunde vara ett spännande projekt att cykla ner för att se avslutningen av Tour de France på Champs-Élysées – och om han kunde tänka sig att sponsra med lite juice till cykelturen. Det kunde Torben Møller-Larsen gå med på, om han i gengäld fick följa med.

Därefter ringde Knud Vilstrup till Torben Møller-Larsen ett antal gånger för att höra om cykelturen skulle kunna bli av. Efter upprepade försök fick han klartecken. Han sponsrades med juice, fick 50 000 DKK för att starta projektet och ett krav om att minst 10 deltagare skulle följa med. Laget samlades våren 2002 under namnet ”Team Rynke” med 11 cyklister och en enda funktionär redo att köra den drygt 120 mil långa sträckan från Ringe till Paris senare samma år.

En lös idé hade blivit verklighet.

Team Rynkeby grundades inte som ett välgörenhetsprojekt, men när cyklisterna återvände hem efter den första cykelturen 2002 hade de ett överskott på 38 000 DKK vilka de beslöt att donera till barncanceravdelningen på Odense Universitetshospital. Efter den lyckade cykelturen till Paris med många utmaningar, övertalade Knud Vilstrup verksamhetschefen för Rynkeby Foods, Jørgen Dirksen, att återigen investera pengar i projektet. Det blev starten på det existerande välgörenhetsprojektet, där antalet deltagare och sponsorer stadigt växer år efter år. Så gör även donationen till Barncancerfonden.

Läs mer om namnbytet till Team Rynkeby - God Morgon

Team Rynkeby - God Morgons donationer

Här kan du få full överblick av hur mycket Team Rynkeby samlat in under åren - från 2002 fram till idag. 

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram