<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 29-06-2019

”Det betyder mycket att få en chans att säga tack”

Betina Vedsted cyklade de första tre kilometerna av Team Rynkebys tur till Paris med sin son Jacob, som har genomgått en lång och svår cancerprocess.

Prolog, Köpenhamn: När Team Rynkebys 550 cyklister från Danmark och Norge inledde sin åtta dagar långa cykeltur till Paris i förmiddags i Köpenhamn, fick de sällskap av barn och familjer med anknytning till Børnecancerfonden och Børnelungefonden de första tre kilometerna.

En av dem som tackat ja till att cykla med i den första delen var Betina Vedsted, som cyklade turen från Rådhuspladsen till Rigshospitalet tillsammans med sin 14-årige son Jacob.

2015 upptäcktes en tio cm lång och fyra cm bred tumör i en av Jacobs armar. Detta skulle bli början på en fyra år lång behandlingsprocess med två svåra återfall, där man även upptäckte cancer i Jacobs kranium och ben, flera cellgifts- och strålbehandlingar, operationer, behandlingar med starka smärtstillande medel och en lång rehabilitering.

I november förra året fick han sin sista cellgiftsbehandling för skelettcancer och så sent som i går fick familjen det glada beskedet att Jacob nu är sjukdomsfri.

- Det är helt otroligt. Vi är så tacksamma för varje månad som vi får tillsammans med honom. Han har haft en väldigt sällsynt typ av cancer och det är fantastiskt att veta att vi får ha kvar honom ännu längre, säger Betina Vedsted när kortegen kommit fram till Rigshospitalet.

Det är en ära
Därför var det också viktigt för Betina Vedsted att delta i evenemanget idag.

 

- Det är verkligen imponerande och häftigt att få uppleva det som Team Rynkeby-deltagarna gör. Jag tror inte att ord kan beskriva hur tacksamma vi är, säger hon.

 

- Det är en ära att få cykla och kunna ge lite tillbaka för allt som vi har fått från Børnecancerfonden. Cyklisterna och funktionärerna måste få veta hur mycket vi som familj uppskattar allt som de gör. Det är bland annat tack vare dem som forskningen stärks och vi har fått tillgång till olika möjligheter som familj, och det har jag ett stort behov att säga tack för, säger Betina Vedsted.

Det går framåt
Just nu går det framåt för Jacob.

Läkarna koncentrerar sig på att få en överblick över Jacobs biverkningar så att han kan få rätt hjälp.

Färre sjukhusbesök har gjort att familjen nu kan vara mer tillsammans och lägga sin tid på roligare saker - bland annat på fler resor.

- Nu ska vi bara vara tillsammans som familj och ha det bra. Jag har lärt mig att man ska inte låta livet vänta för man vet aldrig vad som händer i framtiden, säger Betina Vedsted.

Team Rynkeby består i år av 2 000 cyklister och 500 funktionärer uppdelat på 54 lag från sju länder. Turen är ca. 1 300 kilometer lång och tar ungefär åtta dagar för de flesta av lagen. Alla lag anländer tillsammans till Paris lördagen den 6 juli 2019.

Du kan följa hela turen LIVE här: www.team-rynkeby.com/LIVE2019.


Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram