<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 03-07-2019

”Vi fick börja från grunden – men vi lär oss alltid någonting nytt”

Innan den här säsongen började etablerade Team Rynkeby Fonden sitt allra första lag i Tyskland. Inlärningskurvan har varit brant för Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olm, men efter tre dagar i sadeln börjar rutinerna sitta.

4:e etappen, Maastricht: Varje dag är en ny dag för Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olm, som just nu gör sin första tur till Paris.

Laget, som är det första Team Rynkeby-laget i Tyskland, etablerades innan säsongen började och har haft mycket att lära sig.

Men efter tre dagar i sadeln börjar rutinerna sitta hos det tyska laget, säger lagets Team Manager, Torsten Fröhlich, till Tour News LIVE när de sände LIVE på Facebook från lagets hotell i Maastricht i morse.

- Givetvis har det varit många utmaningar i och med att vi fick etablera oss från grunden i Tyskland. Hela logistiken är ny för oss. Det är nytt hur vi packar lastbilen, hur bygger vi depåerna och hur vi kör. Men vi lär oss någonting nytt hela tiden, så det går faktiskt väldigt bra, säger Torsten Fröhlich, som gör sin tredje tur till Paris i år. De första två gångerna gjorde han med Team Rynkeby Ringe från Danmark.

- 2017 och 2018 gjorde jag turen med Team Rynkeby Ringe och det var så bra att jag sa att vi får nog starta ett lag i Tyskland. Så jag är jättestolt att vi nu har 54 cyklister och ett stort serviceteam med på turen, säger han.

Paris blir stort
Även om Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olm kommer från samma hemstad som Eckes-Granini, och många av dem är anställda av Team Rynkebys huvudsponsor, så är laget inte ett företagslag.

- Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olm är öppet för alla, så vi har många olika människor med i laget. Men Team Rynkeby-projektet är naturligtvis ett mycket viktigt projekt för företaget Eckes-Granini och det är en del av vår CSR-strategi. Dessutom tycker vår styrelse att det är väldigt roligt att vi har så många personer involverade i projektet, säger Torsten Fröhlich, som ser fram emot att leda in det nya tyska laget säkert i Paris på lördag.

- Det kommer att bli speciellt att cykla in i Paris på lördag. Det är först när man cyklar in i Paris som man verkligen förstår hur stort projektet är, när 10 000 personer står längs vägen och hejar på en. Det är ett mäktigt ögonblick och jag ser fram emot att leda in det nya tyska laget säkert i Paris.

Här nedanför kan du kan se hela intervjun med Torsten Fröhlich och Team Rynkeby – hohes C Nieder-Olms avgång från hotellet i morse.


Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram