<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-07-2019

28 lag passerar Mur de Huy idag – se tiderna här

28 Team Rynkeby-lag passerar idag den legendariska backen Mur de Huy i Ardennerna. Tour News sänder LIVE från toppen hela förmiddagen. Se när lagen ankommer.

5:e etappen, Mur de Huy: Det är nästan lite som en folkfest när de drygt 1 100 cyklisterna från Team Rynkebys 28 lag från fem olika länder passerar den legendariska backen Mur de Huy i Ardennerna.

Den 1 300 meter långa backen vid staden Huy i Belgien är mest känd som platsen där den klassiska cykeltävlingen Vallonska pilen avgörs varje år och där den spanska cyklisten Alejandro Valverde vunnit fem segrar.

I Vallonska pilen måste cyklisterna passera backen tre gånger i rad. Team Rynkeby passerar den bara en gång, men det brukar bli en stor utmaning för många av cyklisterna, och det har gjort backen till lite av en myt.

- Det är som om backen blir brantare och brantare för varje år som går, men det är ju bara en backe trots allt och den är ju precis som många andra backar. Men stämningen runt den är fantastisk, säger Carl Erik Dalbøge.

Stor utmaning
Mur de Huy reser sig 128 meter över havet och har en genomsnittlig lutning på 9,8 %.

Det är dock särskilt de sista 800 metrarna från Place St. Denis som kommer att ta musten ur Team Rynkeby-cyklisterna.

Här ligger den genomsnittliga lutningen på ca 13 % och i den ökända s-kurvan, ungefär halvvägs från Place St. Denis, når den maximala lutningen upp till hela 26 %.

- Helst ska man placera sig längst ut på kurvans högersida, så att man undviker den brantaste delen av backen. Men det är brant nog även på högersidan, så det kommer ända att bli en utmaning för cyklisterna, ler Carl Erik Dalbøge, som själv cyklade över backen igår tillsammans med Team Rynkeby Ringe.

Lite som Paris
Tour News kommer att sända LIVE från Mur de Huy hela förmiddagen så att familj och vänner därhemma kan följa med på Team Rynkebys Facebook-sida.

- Stämningen runt Mur de Huy påminner lite om Paris. En del av släktingarna som ska möta upp Team Rynkeby i Paris på lördag tar vägen förbi "muren" för att vara med om stämningen, precis som många gamla Team Rynkeby-cyklister som givetvis också har ett stort intresse för att se hur det går. Därför kommer vi att försöka streama hela händelseförloppet LIVE så att de därhemma kan följa, säger Carl Erik Dalbøge.

Här nedanför kan du se när de olika lagen ankommer till Mur de Huy.

 

Østjylland: 8:45 AM
Østfold: 8:45 AM
Trekanten: 9:00 AM
Vestegnen: 9:00 AM
Haugaland: 9:00 AM
København: 9:15 AM
Bornholm: 9:15 AM
Riget: 9:15 AM
Vestsjælland: 9:30 AM
Odense: 9:30 AM
Øresund: 10:30 AM
Bodø: 10:30 AM
Holbæk: 10:30 AM
Østsjælland: 10:30 AM
Göteborg: 10:30 AM
Arctic: 10:30 AM
Hed/Opp: 10:30 AM
Rogaland: 10:45 AM
Midt-Vest: 10:45 AM
Bergen: 10:45 AM
Agder: 11:00 AM
Føroyar: 11:15 AM
Vestjylland: 12:00 AM
Søhøjlandet: 12:30 PM
Helsingborg: 1:00 PM
Skaraborg: Unknown
Nordsjælland: Unknown
Helsinki: Unknown

Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

 

Mur de Huy - walk-through with Team Rynkeby

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram