3-åriga Laura dog i cancer – nu hyllar hennes föräldrar Team Rynkeby i Belgien
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 04-07-2019

3-åriga Laura dog i cancer – nu hyllar hennes föräldrar Team Rynkeby i Belgien

Det var rörande scener som utspelade sig på Mur de Huy i Belgien tidigare idag när föräldrarna till 3-årige Laura, som gick bort i cancer i våras, mötte upp och hyllade Team Rynkeby-cyklisterna som nu är på väg till Paris.

5:e etappen, Mur de Huy: Det var bara kaptenerna från Team Rynkeby Øresund som visste om att Lasse och Maiken Piester-Stolpe stod uppe på den legendariska backen Mur de Huy i Ardennerna när välgörenhetscykellaget anlände till Belgien tidigare idag.

Lasse och Maiken Piester-Stolpe förlorade sin 3-åriga dotter, Laura, till den extremt sällsynta cancersjukdomen DIPG i mars.

Det var bara sex månader efter att Laura och hennes pappa, mamma och storebror varit i Ringe på Fyn för att på Børnecancerfondens vägnar ta emot de dryga 22 miljoner danska kronor som Team Rynkeby samlade in förra året.

Lasses kusin, Liselotte Hammer, är en av cyklisterna i Team Rynkeby Øresund och det är bland annat henne som Lasse och Maiken och deras 5-årige son Mathias åkt till Belgien för att heja på.

De gav oss en push
För Lasse och Maiken var det viktigt att komma till Belgien för att tacka Team Rynkeby-cyklisterna för det stöd de fått igenom hela Lauras sjukdomstid.

- Hela laget har stöttat oss sedan Laura fick sin hjärntumör och det har varit helt fantastiskt. Varje gång det är något om Team Rynkeby Øresund får jag tårar i ögonen, för de är så osjälviska och det har varit helt otroligt att de har dedikerat hela året till Laura. Vi hade ju så klart önskat att Laura hade fått stå här i en likadan T-shirt som oss, men så blev det tyvärr inte, säger Lasse Piester-Stolpe.

- De har fått oss att känna att vi har en gemenskap och ett säkerhetsnät som försöker hjälpa oss komma vidare. Precis som vi har gett dem en liten extra push de sista metrarna idag, har de också gett oss en push under året som gått, tillägger Maiken.

Rörande scener
Familjen hade gått ett par hundra meter nedför backen för att möta cyklisterna och heja på dem den sista biten.

Och som ni kan se i inslaget här nedanför så blev det ett känslosamt ögonblick när Liselotte Hammer tog sig runt backens sista kurva och upptäckte att familjen plötsligt stod där.

Laura diagnostiserades med den extremt sällsynta cancersjukdomen DIPG, som bara drabbar ett av två danska barn varje år.

Laura fick strålbehandling kort efter diagnosen och kom även med i en försöksbehandling på Rigshospitalet.

Men i slutet av oktober fick familjen beskedet att tumören i Laura huvud hade börjat växa igen och Laura fick avsluta försöket.

Laura somnade in den 28 mars 2019 – bara tre år gammal.

Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

Se det känslosamma mötet här:

Se det rørende møde her:

 

Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram