Åtta dagar på cykeln är över – Team Rynkeby fick ett rörande mottagande i Paris
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 06-07-2019

Åtta dagar på cykeln är över – Team Rynkeby fick ett rörande mottagande i Paris

Efter åtta dagar i sadeln avslutade Team Rynkeby idag sin årliga cykeltur till Paris till förmån för kritiskt sjuka barn. Och välgörenhetscykellaget fick en rörande mottagning i den franska huvudstaden.

7:e etappen, Paris: Flera tusen människor tog emot Team Rynkeby i Paris omkring klockan 13:30 idag, när välgörenhetscykellaget avslutade sin 18:e tur till Paris till förmån för kritiskt sjuka barn.

Och de många människorna på plats utgjorde en vacker och rörande kuliss för de 2 000 cyklisterna och 500 medhjälparna från sju olika länder, som varit på väg till den franska huvudstaden i nästan åtta dagar.

- Det är ju det här vi har pratat om så länge. I mer än tio månader har lagen förberett sig för resan. De har samlat in pengar, tränat, organiserat depåer och logistik, och de har spenderat mycket tid tillsammans och kommit varandra nära, och plötsligt så kulminerar allting i Paris – det är otroligt känslosamt för alla, säger Carl Erik Dalbøge, direktör för Team Rynkeby Fonden.

Upplever storheten
I år har deltagarna varit uppdelade i 54 lag som cyklat olika vägar till Paris. Därför var ankomsten till Paris första gången som deltagarna och deras släktingar kunde se hur stort projektet egentligen är i verkligheten.

Det är många som blir berörda när de får uppleva Team Rynkeby-projektets storhet, säger Carl Erik Dalbøge.

- Lagen lever i sin egen lilla bubbla under en stor del av säsongen. Och plötsligt står de här, mitt i en park i Paris omgiven av tusentals människor i likadana gula tröjor som sig själva, som också gjort resan hit av samma skäl och för samma välgörande syfte. Plötsligt inser många vilken resa de har varit med om och vilken skillnad de gör för de sjuka barnen. Det är otroligt rörande, säger Carl Erik Dalbøge.

Lite vemodigt
Team Rynkeby-deltagarna kommer under de kommande timmarna att ta sig till sina hotell runt om i Paris, där de kommer att fira ankomsten.

- Det blir en kväll fylld av glädje över att turen är avklarad, men det kommer också att bli lite vemodigt för deltagarna. De senaste veckorna har varit otroligt intensiva och i morgon vaknar deltagarna upp på sina hotellrum utan att behöva ta på sina cykelkläder och trampa iväg. Många kommer att känna ett litet tomrum, säger Carl Erik Dalbøge.

I slutet av september kommer Team Rynkeby Fonden att publicera hur mycket pengar deltagarna samlat in i år till kritiskt sjuka barn i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Färöarna, Island och Tyskland.

Har du lust att vara med i Team Rynkeby 2020? Skicka in din ansökan senast den 25 augusti 2019.


Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

 

 

 

Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram