<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 17-01-2020

De städade ut julen - samlade in 200 000 kronor

För tredje året i rad hämtade deltagare från Team Rynkeby - God Morgon upp julgranar, i utbyte mot en summa pengar. Initiativet resulterade i 200 000 kronor, som oavkortat går till insamlingen till förmån för Barncancerfonden. Strax över 1000 julgranar blev upphämtade under söndagen, när deltagare från välgörenhetscykelprojektet Team Rynkeby - God Morgon åkte runt och städade ut julen. Spontan idé blev verklighet
Initiativet startade redan 2016, då en av deltagarna i välgörenhetsprojektet auktionerade ut sig som jultomte till förmån för insamlingen. Men när julen väl har varit ska den ju även städas ut, något som deltagare i välgörenhetsprojektet tagit fasta på.

- Att slänga ut julgranen brukar vara ett omständigt problem för många. Den barrar i bilen, den ska fraktas till rätt plats och det tar tid. Micael Wiklander, en av personerna som deltog i tomteauktionen kontaktade mig och beskrev idén om hur vi kunde förenkla processen för familjer, samtidigt som det bidrog till insamlingen till Barncancerfonden, berättar Tobias Guldstrand, som under flera år auktionerat ut sig själv som jultomte till förmån för insamlingen till Barncancerfonden. 1000 granar på en dag
Första året genomfördes granupphämtningen endast i Sjuhärad, men i år kunde även bosatta i Göteborg, Jönköping, Karlstad och Skaraborg bli av med granen och samtidigt bidra till välgörande ändamål.

- Totalt samlade vi in strax över 1000 granar, men vi fick även ett par extra granar när vi åkte runt. Folk uppmärksammade initiativet och började därmed ställa ut sina granar också, när de insåg vad vi höll på med, berättar Tobias.

För att få granen upphämtad behövde man swisha minst 150 kronor till insamlingen, men snittet låg strax däröver.

- Man kan säga att vi fick ca 200 kronor per gran ungefär. Förhoppningen är att ännu fler lag hoppar på konceptet nästa år och att det då kommer att generera ännu mer pengar till Barncancerfonden, säger Tobias avslutningsvis.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram