<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 16-08-2019

Har fått 100 nya vänner – i den gula tröjan är vi alla lika

Det spelar ingen roll om man är en 25-årig lagerarbetare eller en 77-årig verksamhetschef. När den gula tröjan dras på är vi alla lika. Så låter det i samklang från två av Team Rynkebys yngre deltagare.

Tre gånger har Linus Davidsson dragit på sig den gula tröjan och riktat styret mot Paris för att cykla hela vägen ner dit som en del av Team Rynkeby – God morgon Helsingborg.

Den 25-åriga trafikledaren från Helsingborg drivs av sammanhållningen i sitt lokala Team Rynkeby – God Morgon-lag, arbetet för den svenska Barncancerfonden och naturligtvis utmaningen att cykla över 1,300 km på bara åtta dagar.

- Det ger en otrolig energi när 50 människor arbetar tillsammans för att nå ett gemensamt mål. Vi cyklar inte bara till Paris, vi kämpar också tillsammans för att sätta nytt insamlingsrekord till Barncancerfonden, säger han.

- Under de senaste tre åren har jag fått 100 nya vänner i Team Rynkeby-projektet som alla delar intresset för att cykla och samla in pengar till barn med cancer. Samtidigt har jag utvecklats som person och som cyklist, säger Linus Davidsson som trots sin unga ålder har kommit att spela en central roll i det lokala Helsingborgs-laget – bland annat som träningsansvarig och så kallad “road captain”.

Alla är lika
Ansvaret för laget innebär att Linus Davidsson ofta ger kommandon åt personer som är mycket äldre än honom själv och sitter på högre poster i näringslivet.

Det spelar däremot inte så stor roll för den unge välgörenhetscyklisten.

The article continues under the ad...

- På Team Rynkeby behandlar vi varandra lika, oavsett om du är en 25-årig lagerarbetare, en 77-årig verksamhetschef eller en 44-årig sjuksköterska. I den gula tröjan är vi alla lika, och vi arbetar allihop mot samma mål. Det är bland annat det som gör projektet unikt. Det finns en fantastisk laganda och en särskild gemenskap – alla, oavsett ålder eller bakgrund, är viktiga för att projektet ska lyckas, säger han.

Som en familj
Det håller Jonas Reinholdt Albjerg med om.

Den 31-årige senior managern har kört turen till Paris två gånger med Team Rynkeby Ringe och även om det finns flera lagkamrater som är yngre än honom så är han fortfarande bland de yngre. Det spelar däremot inte någon roll för honom.

- Oavsett ålder är man en del av laget och vi hjälper varandra. Ålder är faktiskt ganska oviktigt. Flera lagkamrater säger ibland att “mina barn är i ålder med dig” eller “jag skulle kunna vara din mamma”. Men man är bara lagkamrater på en cykel och samtalen flyter på både före, under och efter turen till Paris. säger han.

Jonas Reinholdt Albjerg ser däremot gärna att fler unga ansluter sig till nästa års tur till Paris.

- De unga bör ansöka om att få vara med för det är en enorm upplevelse. Man träffas i september på det första mötet och man känner inte någon alls. Och sedan står man där nio månader senare i Paris med en massa vänner och starka relationer. Vi har sett varandra pressas till det yttersta, svettats som grisar på cykeln och kanske också haft ett par dåliga dagar. Men man hittar verkligen styrkan i Team Rynkeby. Redan från dag ett är man en familj som tar hand om varandra säger Jonas Reinholdt Albjerg.

Om du har lust att vara med på Team Rynkebys tur 2020, ska du skicka in en motiverad ansökan på Team Rynkebys webbplats senast den 25 augusti 2019.


Photo: Linus Davidsson (left) og Jonas Reinholdt Albjerg (right)

8 Days We'll Never Forget

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram