<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-02-2014

Lille Alvin ska med till Paris

Alvin Sund är den yngsta deltagaren i Team Rynkeby någonsin när cykellaget i sommar cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer.

Även om lille Alvin bara är sju dagar gammal så har hans mor och far redan bestämt vad han ska göra på deras semester.

Mamma-Jenny och pappa-Ola som båda är 31 år gamla är cyklister i välgörenhetsprojektet Team Rynkebys cykellag i Göteborg-och tillsammans med 1.200 motionscyklister från Danmark, Norge, Finland, Australien och Färöarna så kommer dom att cykla till Paris i sommar för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer.

Detta är planer som kommer att genomföras även om lille Alvin nu har blivit en del i deras liv.

Alvin kommer att åka med i en av servicebilarna, då med en ålder på 162 dagar. När Team Rynkeby påbörjar sin tur den ner mot Paris den 5 juli kommer charmtrollet Alvin att vara den yngsta deltagaren någonsin i Team Rynkeby.

Tre generationer med på resan
För att lyckas med genomförandet av ”Tour de Paris” så har både mor och farföräldrar kallats in och ställer upp i den tio manna starka servicetruppen som har för uppgift att serva Team Göteborg med mat och hjälp på vägen.

Förutom att se till att laget har det bra och får vad som behövs för utmaningen att cykla till Paris skall de också se till att Alvin har det bra på den 7 dagar långa resan.

- Det gör mig otroligt glad att få vara tillsammans med Alvin hela resan ner till Paris, skulle det gå helt galet så får väl bara jag eller Jenny hoppa in i servicebilen och åka en sträcka med honom. Det ska nog fungera, säger Ola Sund.

Miste sin dotter i cancer
För Jenny och Ola är Team Rynkebys cykeltur långt mer än bara ett kärt familjeprojekt. För dem handlar deltagandet i Team Rynkeby om att göra en verklig skillnad för barn med cancer och deras familjer.

För ett och ett halvt år sedan förlorade de sitt först barn-dottern Saga som bara blev fem dagar gammal.

- Hon blev född med cancer och levde bara fem dagar, så vi vet vad det här projektet handlar om.

- Vi vill vara med och göra en skillnad för barnen och det blir helt fantastiskt att få möjlighet att göra det tillsammans med Alvin, säger Ola Sund som förväntar sig att hans fru snart ska kunna ta upp träningen med laget igen.

- Jenny är tuff, hon tränade fram till tre veckor före födseln, och hon är snart tillbaka försäkrar den ny blivna fadern.

Team Rynkeby cyklar till Paris mellan den 5-11 juli 2014. Projektet består av 1.200 cyklister fördelade på 26 lag i 6 länder. Där 6 lag med 228 cyklister kommer från Sverige.

I 2013 samlade Team Rynkeby in 27,3 miljoner SEK till barn med cancer-av det blev 8,6 miljoner SEK insamlade i Sverige.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram