<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 05-07-2019

Magnus fick cancer när han var nio – Team Rynkeby är oslagbart

Magnus Magnusson var nio år gammal när han fick cancer. Han vet därför bättre än de flesta vad barn från Färöarna går igenom när de blir allvarligt sjuka och måste flyttas till Danmark för behandling – långt bort från familj och vänner.

6:e etappen, Charleroi: Det är många år sedan Magnus Magnusson blev sjuk, men upplevelsen sitter fortfarande kvar djupt.

Vi sitter och äter frukost på hotellet i Belgien innan Team Rynkeby Færøernes ger sig ut på sin näst sista etapp i årets cykeltur till Paris, till förmån för kritiskt sjuka barn.

Medan vi äter berättar Magnus om de sex svåra månaderna i hans liv, där han slets bort från sin familj och vänner och blev inlagd på Rigshospitalet i Köpenhamn tillsammans med sin mamma.

Året var 1996 och Magnus Magnusson var nio år gammal.

Hans halsmandlar hade förstorats och han fick gå till en läkare. En biopsi togs och till familjens stora rädsla visade det sig att Magnus hade ett aggressivt lymfom.

- Min mamma och jag blev inlagda på Rigshospitalet i Köpenhamn i sex månader, långt bort från mina fyra syskon och familj och vänner. Det var svårt, säger Magnus och måste ta en paus.

Upplevelsen berör honom fortfarande djupt, och även om han inte kommer ihåg alla detaljer från de sex månaderna i Köpenhamn så är en sak helt klar.

- Personalen på Rigshospitalet är helt otroliga. De gör ett jättestort jobb, säger han.

En fantastisk gemenskap
Fast det var ett aggressivt lymfom så kom sjukdomen snabbt under kontroll och efter sex månader i Danmark kunde Magnus och hans mamma åka hem till Färöarna igen. Hem till familjen och alla deras vänner.

 

Sedan följde en lång period där Magnus åkte på regelbundna kontroller till Danmark.

- I från början var det varje månad, sen blev det varannan månad, och sakta men säkert gick det längre och längre tid mellan kontrollerna. Jag hade min sista kontroll när jag var 18 år gammal och idag är jag helt frisk, säger Magnus Magnusson, som i år gör sin andra tur till Paris med Team Rynkeby.

Och Team Rynkeby-projektet har blivit en viktig del av Magnus liv.

- Det är oslagbart, säger han.

- Vi har en fantastisk gemenskap i laget och håller ihop och tar hand om varandra, och sen är det ju självklart det fantastiska syftet som vi gör allt detta för, säger Magnus Magnusson.

Tour News LIVE pratade också med Magnus Magnusson i morse, strax innan dagens drygt 200 km långa 6:e etapp. Det kan du se här nedanför.

Och om du själv vill vara en del av den fantastiska gemenskap som Magnus berättar om, kan du ansöka om en plats i laget på Team Rynkebys hemsida.


Texten är översatt från danska till svenska av AdHoc Translations.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram