<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Täby - 20-12-2013

Ny deltagare i Team Täby!

Team Rynkeby Täby´s nya Deltagare, Victor Axelsson, har lagt 2 extremt tunga år bakom sig för att nu vara med och cykla till Paris!

Victor insjuknade i mitten av november 2011 av något som verkade vara en förkylning, men som sedan visade sig leda till att ett gift bildades i honom som kallas PVL.

Detta gift är det farligaste man kan få i sig och utan akutvård inom ca 72 timmar så klarar man sig inte.

Victor kopplades upp i ECMO, en extern lunga, som höll honom vid liv genom att syresätta blodet då hans lungor kollapsade och en blodförgiftning spreds i hela kroppen.

ECMO gav hans lungor tid till att läka. Ingen hade väl trott att det skulle ta 55 dagar innan Victors lungor öppnades sig och kunde arbeta minimalt själva. Till en början fick han endast luft genom en del av lungan, stor som en kapsyl. Efter 66 dagar så kunde man konstatera att han inte längre behövde ECMOs hjälp för att överleva och Victors lungor kunde då klara sig själva igen.

Med 66 dagar i ECMO så är han den patient som legat femte längst i världen och överlevt. Läkarna uttryckte ''det finns ingen möjlighet att vara närmare döden än vad Victor har varit''.

Vicotor var självklart glad över att överlevt men det var i denna stund hans helvete började. Han hade tappat 32 kilo muskler. Så från att ha varit en elitvolleybollspelare som vägde 86kg med inte ett uns fett på kroppen, så vägde han nu 54kg och kunde inte sätta sig upp ur sängen själv.
Victor har idag gått upp 21kg och är på väg mot sin matchvikt igen om än väldigt sakta.

Team Rynkeby´s Tour de Paris ser Victor som en extrem utmaning och ett väldigt gott sätt att pusha sina lungor till det bättre.
Victor har inte så stor erfarenhet av cykling och ser det som en stor utmaning att försöka klara detta.
Att få möjligheten att göra något sådant tillsammans för barncancerfonden är fantastiskt anser Victor.

GO hard or Go home!

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram