<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 10-01-2014

OS-medaljören Bernt Johansson cyklar med Helsingborg

Han ville bara se hur långt han kunde cykla. Hur fort han kunde cykla. Hur mycket fortare än alla andra han kunde cykla. Frågorna han hela tiden ställde resulterade i svar i form av medaljer.

Under OS i Montreal 1976, cyklade han hem en guldmedalj till Sverige. För det är han fortfarande, 37 år senare, ihågkommen. Svenska folket röstade fram det som det starkaste svenska idrottsögonblick i SVT’s omröstning 2012

Det är speciellt att träffa Bernt Johansson. Vi var många som satt trollbundna och sög i oss av hans sympatiska livsattityd och episka karriär under ett föredrag på Helsingborgs Arena i oktober. Mot slutet av föredraget erbjöd han publiken att ställa frågor varvid en person reser sig upp:

- Hej Bernt, mitt namn är Stefan Fransson. Jag är lagkapten för Team Rynkeby Helsingborg som samlar in pengar till Barncancerfonden. Vi har nu hört om din fantastiska karriär och alla platser du har cyklat på. Men har du någonsin cyklat till Paris?


- Nej, det har jag aldrig gjort, svarar Bernt.


- Då är du välkommen att cykla med oss till Paris den 4:e juli, 2014, erbjuder Stefan.

Och på den vägen är det, gott folk. Mängder med mail, telefonsamtal, synkande av kalendrar, familj och vi har en fantastisk lagmedlem i Team Helsingborg! Ja, en äkta OS-medaljör. Det är med stolthet vi presenterar honom – Bernt Johansson!

 

Bernt Johansson tar OS-guld i Montreal 1976

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram