Rekordstort antal deltagare i Team Rynkeby – God Morgon
<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 09-10-2020

Rekordstort antal deltagare i Team Rynkeby – God Morgon

Aldrig tidigare har så många cyklister anmält sig till att ta på sig den gula tröjan. Under jubileumsäsongen 2020/2021 har Team Rynkeby Fonden för närvarande imponerande 2.480 deltagare som samlar in pengar för barn med kritiska sjukdomar.

Cyklisterna på de 59 lagen i Danmark, Sverige, Norge, Finland, Island, Färöarna, Tyskland och Schweiz har nu valts ut, cyklarna har beställts från Bianchi och den första statusen på projektet vittnar om ett imponerande rekord. Under det 20:de året av Team Rynkeby trampar inte mindre än 2.480 cyklister för den ädla saken, och i en stark gemenskap som aldrig har varit större.

Serviceteamen som är där för att hjälpa cyklisterna på vägen, är ännu inte helt färdig rekryterat. Team Rynkeby Fonden, Carl Erik Dalbøge, uppskattar dock att projektet som helhet kommer att nå mer än 3.000 deltagare under jubileumsäsongen.

”Med alla våra lag helt intakta så har vi inte mindre än 2.480 cyklister, det är en ökning på cirka 260 fler än samma tid förra året. Jag förväntan mig att vi för första gången i projektets historia kommer att nå mer än 3.000 deltagare efter det att vi har fyllt våra serviceteam. Det är ett fantastiskt antal deltagare, och det vittnar om att Team Rynkeby Fonden under sin tjugoåriga existens aldrig varit mer levande! Jag tror att vi har växt oss starkare blivit under det svåra året vi har haft då vi för första gången någonsin inte kunde ta oss till Paris på grund av Covid-19-pandemin, säger Carl Erik Dalbøge.

Fler lag än någonsin tidigare
Deltagarna från förra säsongen har fått erbjudandet att få vara med igen den här säsongen, om de vill och om de lever upp till Team Rynkeby Fondens kriterier. Detta förklarar Carl Erik Dalbøge, är en del av det ökade antalet deltagare. En annan orsak är att det finns fler lag än någonsin tidigare i projektet.

”Min gissning är att cirka 70 procent av deltagran från förra året är med i år igen, och detta är naturligtvis en del av förklaringen till vårt fina resultat av det stora antalet deltagare. Men det är ett faktum att vi har två nya lag i år, ett till i Tyskland och ett till i Norge, och jag kan redan nu säga att vi kommer att ha ännu fler lag nästa säsong. Det får mig att tro att antalet deltagare kommer att öka ytterligare till nästa säsong, säger han.

En upplevelse för livet
Covid-10-pandemin är naturligtvis fortfarande en okänd faktor i ekvationen om hur projektåret kommer att utvecklas, även under denna säsongen. Därför betonar Carl Erik Dalbøge att en ”plan b” för de enskilda länderna är viktig, om resan till Paris, i motsats till förväntningarna, inte kan genomföras.

”Det övergripande målet är naturligtvis att vi samlar in så mycket pengar som möjligt för de organisationer vi stöttar och att vi ger alla deltagare en upplevelse för livet. Det betyder att vi också är mycket fokuserade på att arbeta med en plan b, om vi, i motsats till vad vi förväntar oss, återigen befinner oss i en situation där vi inte kan åka till Paris. Dessutom har vi en stor uppgift att behålla vårt stora antal lojala sponsorer och fortsätta vårt samarbete. Vi kommer att ha en mycket stark grund för framtiden om vi lyckas med detta, säger Carl Erik Dalbøge.

Tillbaka

Snapshots from Tour de Paris 2019

Snapshots from Team Rynkeby's trip to Paris 2019 - new snapshots every day.

Se mer

Bli Barnsupporter

Bli barnsupporter och stöd Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden. 

Ge ett bidrag

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram