<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 17-04-2020

Team Rynkeby – God Morgon ställer in årets cykeltur till Paris

Välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon har tagit beslutet att ställa in sin årliga cykeltur till Paris på grund av corona-utbrottet i Europa

Den 4:e till 11:e juli 2020 var det tänkt att 2 150 cyklister och 550 funktionärer från 12 olika länder skulle cykla till Paris som en del av välgörenhetscykellaget Team Rynkeby – God Morgon.

Årets cykeltur till förmån för kritiskt sjuka barn blir nu inställd.

Beslutet togs av en enig styrelse i Team Rynkeby Fonden på ett möte under fredagseftermiddagen. Vi har tagit beslutet på grund av den fortsatta osäkerheten kring coronaviruset i Europa, säger Team Rynkeby Fondens styrelseordförande, Peter Frank Andersen.

– Vårt fokus har hela tiden varit att försöka genomföra turen så länge det inte innebar en hälsorisk. Men på grund av den fortsatta osäkerheten kring smittspridningen i Europa anser vi att det skulle vara oansvarigt att försöka genomföra turen i sommar, säger han och fortsätter:

– Det handlar först och främst om att förhindra smittspridningen. Men det handlar också om cyklisternas säkerhet längs vägen. På grund av riktlinjerna från de europeiska hälsomyndigheterna får inte cyklisterna tillräckligt med träning i grupp för att vi ska kunna garantera säkerheten. Dessutom kan vi inte få de nödvändiga tillstånd som behövs för att korsa landsgränserna och i det stora hela färdas till Paris, säger Peter Frank Andersen.

Ser fram emot 2021
Team Rynkeby – God Morgon deltagarna har dock inte förberett sig helt i onödan. Alla deltagare blir nämligen erbjudna en plats på nästa års tur.

– Vi vet att många cyklister kommer att bli besvikna, men vi försöker genomföra några lokala aktiviteter senare under året, så att cyklisterna får chans att ta på sig sina gula tröjor och fira det enorma jobb de har gjort för att samla in pengar till svårt sjuka barn. Och vi hoppas naturligtvis att riktigt många deltagare vill fortsätta att samla in pengar och ser fram emot nästa års tur, säger Carl Erik Dalbøge.

Men trots deltagarnas ansträngningar för att samla in pengar till välgörenhet, kommer såklart Team Rynkeby Fondens insamlingsresultat att påverkas av corona-pandemin.

– Det värsta med situationen är att vi inte kan samla in så mycket pengar som vi hoppats på. Tyvärr har vi blivit tvungna att ställa in ett stort antal insamlingsaktiviteter i vår på grund av corona-utbrottet, vilket betyder att vi inte kommer att kunna samla in lika mycket pengar som tidigare år, säger han och tillägger:

Men det kommer fortfarande att handla om ett högt tvåsiffrigt miljonbelopp, vilket alla deltagare och sponsorer bör vara otroligt stolta över i dessa svåra tider, säger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby Fonden har samlat in pengar till svårt sjuka barn genom att cykla till Paris varje år sedan 2002 och årets inställda tur är den första i projektets historia.

Under åren har Team Rynkeby Fonden samlat in drygt 566 miljoner SEK till svårt sjuka barn – bara förra året blev det 115 miljoner SEK.

 

8 Days in 2019 We'll Never Forget

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram